Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

La Spinetta

La Spinetta

In 1977 startte de familie Rivetti in het Piemonte-gebied met wijnbouw. Als eerste werd La Spinetta (heuveltop) verworven in het plaatsje Castagnole Lanze, in het hart van de streek van Asti, onder andere bekend door de Moscato d’Asti. Vanaf het begin waren de Rivetti’s ervan overtuigd dat er betere versies van deze verkwikkende, lichtzoete (dessert)wijn gemaakt konden worden. Hieruit ontstonden de eerste wijnen, de succesvolle Moscato Bricco Quaglia en de Biancospino. De drang om daarnaast grote, rode wijnen te maken was groot en in 1985 zag de eerste rode wijn, Barbera Cà di Pian, het levenslicht. De tweede volgde in 1989. Het werd een assemblage van de druivenrassen barbera en nebbiolo, met de naam 'Pin' (bijnaam van de vader van de drie broers). Het echte werk begon met de moeilijke nebbiolodruif binnen de herkomstbenaming Barbaresco en later Barolo. De eerste Barbaresco onder de naam Gallina kwam uit in 1995. Daarna kwam er elk jaar wel een nieuwe wijn. In 1996 en 1997 drie wijnen: Barbaresco Starderi, Barbera d’Alba Gallina en Barbaresco Valeirano. In 1998 Barbera d’Asti Superiore.
 In 2000 werden er 8 hectare in Barolo verworven, waarvoor in 2003 een nieuwe - state of the art - wijnmakerij werd gebouwd.

Daarna, in 2001, volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectare. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 opgeleverd werd. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd. 

Het verhaal van La Spinetta is een succesverhaal geworden, waarvan het einde nog lang niet in zicht is. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de heldere visie om de doelen te bereiken en de oneindige energie van eigenaar Giorgio Rivetti. Een aantal aspecten die er voor La Spinetta echt toe doen zijn het geloof in autochtone rassen van topkwaliteit en extreme zorg in de wijngaard. 90% van de inzetbare menskracht komt bij La Spinetta terecht in de wijngaarden! Daarnaast het bewust streven naar een kleine opbrengst per stok: gemiddeld nog geen 20 hl/ha. Een grenzeloos respect voor de oude wijnstokken, het in stand houden van de biodiversiteit in de bodem, dus geen kunstmest en andere chemisch materiaal dat dit leven kan aantasten. De aanpak is nu voor 75% biodynamisch en voor 25% volledig biologisch. De wijnen dragen de naam van de wijngaard, van de bodem, van hun oorsprong.

La Spinetta Il Nero di Casanova 2012
La Spinetta

Il Nero di Casanova 2012

Intens robijnrode kleur. Een open geur van donkere wilde kersen, drop, tabak, kruiden en cederhout. De smaakaanzet toont meteen de diepte, rijkdom en mineraliteit die de essentie van het warme klimaat én de nabijheid van de zee van Terricciola vangt.

€18,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
La Spinetta Moscato d'Asti Bricco Quaglia 2014
La Spinetta

Moscato d'Asti Bricco Quaglia 2014

Met aroma's van kamperfoelie en bijna knapperig appelfruit, naast tonen van rijpe peer en citrus. Subtiel zoet en met een delicate mousse. Door zijn bijzonder laag alcoholgehalte van 5% is hij vederlicht als lunch-aperitief of middagwijn.

€18,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
La Spinetta Ca' di Pian 2012
La Spinetta

Ca' di Pian 2012

Een belangrijk product van La Spinetta vormt deze barbera die al bijna 30 jaar wordt gemaakt. Op het bedrijf spreekt men nog van 'jongere' wijnstokken! Het rendement is zeer laag, onder de 30hl per hectare.

€24,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
La Spinetta Nebbiolo Langhe 2012
La Spinetta

Nebbiolo Langhe 2012

Een pure nebbiolowijn van La Spinetta voor een interessante prijs. De wijn komt van jonge wijnranken (17-20 jaar) die aangeplant staan op een geweldig terroir, genaamd Starderi. Van dit terroir komt ook hun geweldige gelijknamige Barbaresco.

€28,25
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies