Keermont
Keermont
Terrasse 2020
De witte blend Terasse ontleent zijn naam aan de terrasvormige wijngaarden op Keermont waarvan de druiven worden geoogst. De ruggengraat van deze blend is chenin blanc van een 46 jaar oude (niet-geïrrigeerde) wijngaard genaamd 'Riverside'.
€24,95
Keermont
Syrah 2014
De wijn heeft een betoverend boeket met bessig rood fruit, bramen, viooltjes, venkel en sandelhout. De smaak is elegant en zacht, heeft een zuivere lineaire zuurgraad, daarnaast een sterk bloemig karakter met kruidig rood fruit en tonen van kersen.
€29,95
Keermont
Terrasse 2021 Magnum
De witte blend Terrasse ontleent zijn naam aan de terrasvormige wijngaarden op Keermont waarvan de druiven worden geoogst. De ruggengraat van deze blend is chenin blanc van een 46 jaar oude (niet-geïrrigeerde) wijngaard genaamd 'Riverside'.
€56,95

Keermont

Keermont is een klein wijnbedrijf gelegen aan de Blaauwklippen Road in Stellenbosch. Het ligt in een natuurlijk gevormd amfitheater tussen de bergketens van Helderberg en Stellenbosch. In 2003 verhuisde de familie Wraith naar de West-Kaap en kocht ze daar twee boerderijen. Deze boerderijen staan nu bekend als Keermont Vineyards. In 2005 werd er gestart met een wijnbouwproject op een braakliggend terrein. In zeven jaar werden daar 21 hectare wijngaard toegevoegd aan de bestaande 8 hectare. In 2007 werd de eerste jaargang gepresenteerd en in 2010 werd vervolgens een naburige bronwaterfirma omgetoverd tot een volledig functionele wijnmakerij, compleet met kantoren, proeflokaal, verwerkingsfaciliteiten en vatenkelders. Nu word er al gezegd dat de Upper Blaauwklippenvallei de nieuwe troef van Stellenbosch zou kunnen zijn met zijn verfijnde elegante wijnen met tegelijk veel diepgang.
Keermont maakt daar klassieke wijnen waarvan je je direct afvraagt hoe het bijvoorbeeld kan om zulke uitzonderlijke syrahwijnen voort te brengen tegen zulke gunstige prijzen. Keermont Vineyards is gezegend met een aantal zeer speciale en unieke wijngaarden. De boerderij ligt hoog in de pittoreske Blaauwklippen-vallei, ook wel bekend als Paradyskloof met zijn steile hellingen. De Blaauwklippen-rivier, die tussen de wijnboerderijen doorloopt, is ook de grens tussen de Helderberg en de Stellenbosch-bergketen. Dit betekent dat sommige van de wijngaarden zich op de warmere noordelijke hellingen van Helderberg en anderen op het koelere, op het westen gerichte Stellenbosch-gebied bevinden.
Tevens laat men zich bij het wijnhuis geheel leiden door de natuurlijk rijping van de druiven en een ongedwongen wijnproces. Om deze reden laat men een spontane gisting toe en rijpen de wijnen in gebruikte eiken vaten en wordt de wijn met behulp van zwaartekrachtstroming in plaats van pompen verplaatst en op fles gebracht zonder filtratie.