J.F. Quenard
J.F. Quenard
Mondeuse Terres Rouges 2020
Deze  wijn geeft een prachtige uitdrukking van de kenmerken van het druivenras. De neus is intens en onthult tonen van zwarte bes en bosbessensiroop, maar ook bloemige tonen van viooltjes. In de mond zijn de tannines rijp en is de frisheid zeer aanhoudend
25% korting
€20,95 €15,79
J.F. Quenard
Persan Les 2 Jean 2020
Persan is een zeer oud en zeldzaam druivenras, maar wordt weer steeds vaker aangeplant in de Savoie. Deze onbekende toont zich bijzonder verrassend met zijn fruitige en kruidige neus. De smaak is vol en sappig, fris met een goede lengte en veel potentie.
€34,95

J.F. Quenard

Het familiewijngoed van Jean Francois Quenard in de Franse Savoie beslaat 19 hectare aan wijngaarden verspreid over Chignin (80%) en St Jean de la Porte (20%). De bodems bestaan voornamelijk uit klei, kalksteen, scree en moraine. De druivenrassen zijn inheems voor de Savoie, dat wil zeggen mondeuse, persan, roussette (altesse), bergeron (roussanne) en jacquère. Ook gamay en pinot noir maken deel uit van de aanplant, maar in kleinere hoeveelheden. De meeste van de wijnstokken staan op hellingen, sommige met een stijging van zelfs 45%. Mede daarom wordt al het werk in de wijngaarden met de hand gedaan. 

In 1987 behaalde Jean-François zijn diploma oenologie aan de faculteit van Dijon. Hij keerde terug naar het landgoed met een berg ervaring uit andere regio's. Met name zijn verblijf in Bordeaux bij het laboratorium van Grézillac, op het Domaine de l'Espiguette in Montpellier en in de wijngaarden van Californië brachten hem de nodige kennis. Maar het was vooral zijn ontmoeting met Jules Chauvet in de Beaujolais die hem diep inspireerde. Van deze onbetwiste meester van het proeven leerde hij zijn passie voor wijn te delen en om uiteindelijk zijn domein te vergroten van 5 naar 19 hectare. 

Om de kwaliteit van de druiven te respecteren, is de oogst handmatig. Het wijngoed is in de laatste fase van de overgang naar biologische landbouw. Succesvolle biologische tests met jacquère- en altessedruiven stelden hem in staat om de omschakeling van het landgoed naar biologisch te formaliseren. Elk perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd om de verschillende karakters zo veel mogelijk tot hun recht te laten komen.