Il Canovino
Il Canovino
Prosecco Extra Dry
De prosecco van Canovino is een strakdroge mousserende wijn. De smaak is knapperig, fruitig, levendig en evenwichtig. Hij bezit slechts 11,5% alcohol en is gekoeld ideaal als aperitief bij een lichte maaltijd, voor- en visgerechten en groenterisotto.
25% korting
€17,95 €13,49
Il Canovino
Soave Classico 2022
Mooie, traditionele Soave van 100% garganega druiven. De smaak is droog, harmonieus, met een karakteristieke amandelsmaak die met enige rijping meer uitgesproken wordt.
€18,95
Il Canovino
Valpolicella Superiore 2019
De wijn is prachtig robijnrood, vineus, delicaat, met een heerlijk puur fruitig karakter. Droog, harmonieus, zacht en met een opwekkend bittertje. Een klassieke rode wijn uit Veneto met een gemiddeld alcohol percentage, ideaal bij pastagerechten & kazen.
€19,95
Il Canovino
Valpolicella Ripasso Superiore 2020
Intense robijnrode kleur. Intens aromatisch boeket met fruit van rijpe kersen en confiture. Droge, volle en zachte smaak in de mond, met een zeer aangename afdronk en slechts 13,5% alcohol.
€22,50
Il Canovino
Valpolicella Superiore Apassimento 2021
De druiven blijven zo lang mogelijk rijpen aan de wijnstokken. Gedurende 30 dagen worden ze gedroogd met een natuurlijke gewichtsafname van 60%. De wijn heeft een volle fruitige neus van kersen en bittere amandelen, droog en elegant.
€24,95
Il Canovino
Recioto della Valpolicella Riserva 2020 0,5 ltr
Net als bij de Amarone worden de druiven ongeveer 100 dagen ingedroogd, totdat zij 60% van hun oorspronkelijke gewicht hebben. Door de wijn tot 'slechts' 13% alc. te vergisten blijft er 130 gram restzoet per liter over. Een intense wijn.
€36,95
Il Canovino
Amarone della Valpolicella 2016
Intense dichte robijnrode kleur met violette rand. Een warm, pittig, krachtig bouquet met intense aroma's van zwarte bessen kersen, bittere amandel en iets vanille. Een overtuigend smaakpalet vol en fluweelzacht.
€42,95
Il Canovino
Grappa di Amarone
De Grappa van Il Canovino is krachtige, maar vooral elegante grappa die zich kan meten met de mooiste van Italië. De grappa wordt gemaakt van de most van de Amarone Riserva, uitsluitend van de allerbeste wijngaard van Il Canovino.
€46,95
Il Canovino
Valpolicella Ripasso Superiore 2019 Magnum + geschenkkist
Intense robijnrode kleur. Intens aromatisch boeket met fruit van rijpe kersen en confiture. Droge, volle en zachte smaak in de mond, met een zeer aangename afdronk en slechts 13,5% alcohol.
€49,95
Il Canovino
Amarone della Valpolicella Riserva 2016
De topwijn van Il Canovino is deze Amarone Riserva. Het is een intens donkere wijn met een etherische geur van vanille, kruiden, kersen en bittere amandel. De smaak is vol, rijp en rijk, warm en fluweelachtig. Voor bij krachtige wildgerechten.
€64,95

Il Canovino

Het wijngoed ligt in Valpolicella in een gebied met de naam Canova, met aantrekkelijke glooiende hellingen op zo'n 250 meter boven zeeniveau.

De bodem is vooral kalkachtig en variabel in hun vorm met een verschillende waterhuishouding in de wijngaarden tijdens de verschillende stadia van de ontwikkeling en groei van de druiven. Er wordt veel waarde gehecht aan het belang van de biologische tijden en regels. Net als in de wijngaard en de wijnmakerij staan natuurlijke producten en technieken voorop.