Hacienda Monasterio
Hacienda Monasterio
Crianza 2016
De Crianza 2016 van Hacienda Monasterio is een blend van tinto fino (80%) en gelijke delen cabernet sauvignon en merlot. Het rendement is bijzonder laag en -na selectie- blijft er 20 hl/ha over. De wijn rijpt ongeveer anderhalf jaar op Frans eiken.
20% korting
€43,95 €34,99
Hacienda Monasterio
Reserva 2015
Hacienda Monasterio reserva behoort tot elite van Ribera del Duero. Eén met een zeer interessante prijs- kwaliteitverhouding. Het wijngoed wordt geregisseerd door de bekende Peter' Pingus' Sisseck (van de meest kostbare Ribera del Duero 'Pingus')...
€63,95
Hacienda Monasterio
Crianza 2016 Magnum
De Crianza 2016 van Hacienda Monasterio is een blend van tinto fino (80%) en gelijke delen cabernet sauvignon en merlot. Het rendement is bijzonder laag en -na selectie- blijft er 20 hl/ha over. De wijn rijpt ongeveer anderhalf jaar op Frans eiken.
€99,95

Hacienda Monasterio

Peter Sisseck, geboren in Kopenhagen en afgestudeerd wijnmaker aan de universiteit van Bordeaux, streek in 1990 neer in de Ribera del Duero om daar zijn droom, het oprichten van een top-wijnbedrijf werkelijkheid te laten worden. Hij naam de Franse architect Philippe Maziéres in handen, tenslotte was Maziéres ook verantwoordelijk voor de bouw van de kelders van onder andere Château Margaux en Château d'Yquem. Twee jaar later kon het avontuur echt beginnen en arriveerde Carlos de la Fuente, Sissecks rechterhand, op het domein.
Hacienda Monasterio is een wijngoed van 160 hectare, waarvan er 78 beplant zijn met wijnranken. Het ligt precies tussen Pesquera en Valbuena de Duero in, niet ver van het illustere Vega Sicilia vandaan.
Naast Hacienda Monasterio heeft Peter Sisseck 4 jaar later een ander domein opgericht: Dominio de Pingus. Een cultdomein dat grossiert in de 100 punten Parker en waarvan de wijn al snel richting de € 800,00 schiet. 
Het wijnbedrijf is modern ingericht en alles is temperatuur gecontroleerd. Hiermee is het mogelijk de wijnen na de vergisting langer op de schillen te laten weken, voor een mooiere concentratie. Het wijnhuis heeft ook zijn eigen laboratorium, zodat alle analyses snel en ter plekke gemaakt kunnen worden. Na de malolactische vergisting wordt de wijn op 100% Frans eiken (Allier) gerijpt en elke 3 maanden wordt de wijn van het ene vat naar het andere overgepompt. Door deze wijze verliest de wijn zijn lie en hoeft de wijn niet gefilterd te worden. De wijnen van Hacienda Monasterio rusten 12 maanden in hun kelders voordat ze verkocht worden. Deze kelders hebben de perfecte vochtigheidsgraad vanwege de bodem die uit gravel bestaat.