Grattamacco
Grattamacco
Bolgheri Rosso 2022
De druiven van Grattamacco groeien aan de Toscaanse kust op 100 meter boven zeeniveau. De wijn bestaat voor 50% uit cabernet sauvignon aangevuld met cabernet franc, merlot en een klein deel sangiovese en petit verdot. 96 punten James Suckling.
€32,95
Grattamacco
Vermentino 2022
De vermentino is een witte druif die van de middellandse zee houdt, zeker aan de Toscaanse kust. Deze biologische vermentino is een rijke wijn met een romige textuur, maar door het fruit van limoen, grapefruit en meloen ook opvallend fris en sappig is.
€45,95
Grattamacco
L'Alberello 2018
Net zoals de andere wijnen van Grattamacco is l’Alberello Bolgheri gedomineerd door cabernet sauvignon (70%). Aangevuld met cabernet franc (25%) en petit verdot (5%). Afkomstig van een kleine twee hectare wijngaard.
€70,95
Grattamacco
Bolgheri Superiore 2020
De kust van Toscane brengt vele mooie wijnen voort, zo ook de wijnen van Grattamacco. De druiven groeien hier op een kalkhoudende bodem met grote invloed van de zee. 95 punten Robert Parker!
€104,95
Grattamacco
Bolgheri Superiore 2021
De kust van Toscane brengt vele mooie wijnen voort, zo ook de wijnen van Grattamacco. De druiven groeien hier op een kalkhoudende bodem met grote invloed van de zee.
€122,50

Grattamacco

Sinds 2013 hebben wij de wijnen van ColleMassari met veel plezier in ons assortiment. Met ingang van 2020 hebben wij een ander domein van de ColleMassari groep bij ons in het schap: Grattamacco.

Grattamacco is sinds 2002 onderdeel van ColleMassari. Twee wijndomeinen op een uur rij afstand van elkaar, beide met een geheel eigen identiteit. Broer en zus Maria Iris Tipa – Bertarelli en Claudio Tipa zijn de wijnmakers van Grattamacco en werken ,net als hun collega’s bij ColleMassari, biologisch. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 25 jaar en de druiven van Maria en Claudio worden uitsluitend met de hand geplukt. 

Het domein bestaat sinds 1977 en beslaat vandaag de dag 80 ha. Van de 80 ha zijn er 15 aangeplant met olijfbomen en 28 ha zijn bedoelt voor de wijnbouw. In de wijngaarden zijn veel internationale rassen zoals cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en petit verdot terug te vinden aangevuld met de Italiaanse sangiovese. De druiven profiteren van de ruim 300 zondagen per jaar wat zorgt voor een optimale rijping. In combinatie met de zeewind en hoogte (100 meter boven zeeniveau) ontstaan de perfecte klimatologische omstandigheden voor grote wijnen. De kust kent dan ook vele grote namen zoals Antinori, Sassicaia, Ornellaia én Grattamacco.  Grattamacco kent in tegenstelling tot zijn buren een ongekend goede prijs-kwaliteit verhouding