Giuseppe Quintarelli
Giuseppe Quintarelli
Bianco Secco IGT 2022
Een lineaire, koelblonde, droge witte wijn. Lijkt eenvoudig te beschrijven, maar de mix van sappig boomgaardfruit, levendige nuances van verse kruiden en een geurig boeket bloemen geeft die onnavolgbare magische touch van Quintarelli.
€52,95
Giuseppe Quintarelli
Primofiore IGT 2021
In de neus heerlijk sappige en donkere fruitaroma's van kersen en bessen, naast hints van viooltjes, chocola, champignons, olijf en gegrilde kruiden. Opwekkend, indrukwekkend, vol en ook knapperig, maar met ingetogen zijdezachte tannines.
€79,95
Giuseppe Quintarelli
Valpolicella Classico Superiore 2016
De wijn heeft een medium body, is geweldig elegant en rond en een waar genot om te drinken bij de maaltijd, maar ook op zichzelf. De afdronk is bijzonder lang. De Valpolicella oudert prima, maar nu al uitstekend te drinken.
€134,95
Giuseppe Quintarelli
Amarone Classico 2015
De wijn is gepolijst en heeft een lange, zijdeachtige textuur. Uitgesproken aroma's van tabak, kersen, gedroogde vijgen, rook en nuances van hartige kruiderij. In de mondeen heerlijke bijna zoetige fluwelen toon van kirsch.
€399,00
Giuseppe Quintarelli
Alzero Cabernet IGT 2012
De uiteindelijke wijn is bijzonder geconcentreerd en compact en heeft een bijzondere zoete fruitintensiteit van vooral cassis en donkere bessen, maar ook een prachtig fijne tanninestructuur. Een zeldzaam en onvergelijkbaar glas wijn.
€425,00

Giuseppe Quintarelli

Het wijngoed van Giuseppe Quintarelli wordt door velen gezien als de referentie voor topwijnen uit Valpolicella. Maar tevens onvergelijkbaar en voor andere producenten van de buitencategorie met onhaalbare kwaliteiten! Sinds de jaren vijftig beheerde Giuseppe het familiebedrijf dat dateert uit 1924. De wijngaarden liggen op de hellingen nabij het plaatsje Negrar in de provincie Verona nabij het Gardameer. De wijnen zijn traditioneel gemaakt, met eindeloos geduld en op een compromisloze manier. De etiketten met handgeschreven opdrukken symboliseren de ambachtelijke filosofie achter de complexe wijnen gemaakt door gepassioneerde wijnmakers en behorend tot de fraaiste wijnen van geheel Italie, de elite van icoonwijnen van het land. De diepgang van het assortiment is echt uitzonderlijk. De opvolgers van 'Bepi' Giuseppe, die in 2012 overleed. staan garant voor dezelfde authenticiteit in heden en toekomst. Alle tradities, worden met hart en ziel voortgezet door Giuseppe's dochter Fiorenza, schoonzoon Giampaolo, en zijn kleinzonen Francesco en Lorenzo, die allemaal de nalatenschap van het gezin nauwlettend in de gaten houden. De vele plukgangen door de wijngaarden produceren uiteindelijk een groot aantal wijnen, vaak met behulp van de appassimento-techniek waarbij de druiven worden gedroogd op rieten matten voordat ze worden geperst en tot wijn worden verwerkt. Van de heerlijke en verleidelijke Bianco Secco tot de referentie Valpolicella, naar de Rosso del Bepi, de Amarone's geproduceerd volgens de kwaliteit van de oogst, naar de zeldzame Alzero.