Bianco Secco IGT 2022
De Bianco Secco is een brede blend van garganega, trebbiano, sauvignon blanc, chardonnay en de lokale saorin. Een lineaire, koelblonde, droge witte wijn, die eenvoudig lijkt in zijn beschrijving, maar de mix van sappig boomgaardfruit, levendige nuances van verse kruiden en een geurig boeket bloemen geeft die onnavolgbare magische touch van Quintarelli die deze Bianco Secco zo spannend maakt. Heel fris, mineralig en weelderig tegelijk. Hoewel Quintarelli het hart van de wijnwereld stal met zijn rode wijnen, blijkt deze klasse ook vertaald in dit verbluffende, suggestieve glas wit uit Veneto.
vanaf 6 flessen wijn: 5% korting
vanaf 12 flessen wijn: 10% korting
vanaf 36 flessen wijn: 12% korting
Kijk onderaan de site naar de voorwaarden
- KleurWit
- Inhoud (ltr)0,75
- Druivenras(sen)garganega, trebbiano, sauvignon blanc, chardonnay, saorin.
- Bijzonderheden
- Beoordelingen
Giuseppe Quintarelli
Het wijngoed van Giuseppe Quintarelli wordt door velen gezien als de referentie voor topwijnen uit Valpolicella. Maar tevens onvergelijkbaar en voor andere producenten van de buitencategorie met onhaalbare kwaliteiten! Sinds de jaren vijftig beheerde Giuseppe het familiebedrijf dat dateert uit 1924. De wijngaarden liggen op de hellingen nabij het plaatsje Negrar in de provincie Verona nabij het Gardameer. De wijnen zijn traditioneel gemaakt, met eindeloos geduld en op een compromisloze manier. De etiketten met handgeschreven opdrukken symboliseren de ambachtelijke filosofie achter de complexe wijnen gemaakt door gepassioneerde wijnmakers en behorend tot de fraaiste wijnen van geheel Italie, de elite van icoonwijnen van het land. De diepgang van het assortiment is echt uitzonderlijk. De opvolgers van 'Bepi' Giuseppe, die in 2012 overleed. staan garant voor dezelfde authenticiteit in heden en toekomst. Alle tradities, worden met hart en ziel voortgezet door Giuseppe's dochter Fiorenza, schoonzoon Giampaolo, en zijn kleinzonen Francesco en Lorenzo, die allemaal de nalatenschap van het gezin nauwlettend in de gaten houden. De vele plukgangen door de wijngaarden produceren uiteindelijk een groot aantal wijnen, vaak met behulp van de appassimento-techniek waarbij de druiven worden gedroogd op rieten matten voordat ze worden geperst en tot wijn worden verwerkt. Van de heerlijke en verleidelijke Bianco Secco tot de referentie Valpolicella, naar de Rosso del Bepi, de Amarone's geproduceerd volgens de kwaliteit van de oogst, naar de zeldzame Alzero.