Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

FX Pichler

FX Pichler

In 1971 neemt FX Pichler (Franz Xaver Pichler), 30 jaar oud, de familiewijngaarden over van zijn vader. Het totale wijngaardbezit was toen zo'n drie hectare. Inmiddels is het bezit gegroeid tot 10 hectare en staan de wijngaarden aangeplant met 50% grüner veltliner, 40% riesling en 10% sauvignon blanc. Franz Xaver wordt geassisteerd door zijn vrouw Rudolfine, die zorg draagt voor de gehele sales en hun zoon Lukas die zijn vader assisteert in de wijngaard en vooral in de kelder. Franz Pichler senior slaagde er al in 1928 in een grüner veltliner-kloon te selecteren met kleine druiven, die zorgt voor een hoger mostgewicht en meer extract. Deze kloon staat nog steeds in de wijngaarden aangeplant. 
De meeste wijngaarden liggen op de beste hellingen in Dürnstein en Loiben: Dürnsteiner Kellerberg, Loibner Loibenberg en Loibner Steinertal. Steile terraswijngaarden die hun oorsprong vinden in de 13e eeuw en nog steeds handmatig worden bewerkt.
 Dürnsteiner Kellerberg en Loibner Loibenberg behoren tot de beste 'cru' wijngaarden van de wereld. Pichler streeft naar individualiteit in zijn wijnen. Wijnen die het unieke karakter van de wijngaard en het terroir weergeven. Dit bereiken ze door streng te selecteren en lage rendementen te oogsten. Samen met o.a. Emmerich Knoll en Toni Bodenstein van Prager behoort Pichler tot het Wachauer superkwartet en 's werelds meest toonaangevende producenten van witte wijn.

 

Robert Parker: 'F.X. Pichler is the Château Latour, Domaine de la Romanée-Conti, Zind-Humbrecht, Sandrone and Helen Turley of the Wachau.'

FX Pichler Gruner Veltliner Federspiel Loibner Frauenweingarten 2012/15
FX Pichler

Gruner Veltliner Federspiel Loibner Frauenweingarten 2012/15

De wijn komt van lager gelegen grote wijngaarden in de gemeente Dürnstein - Loiben, met een rivierafzetting als ondergrond van van zand en grind. Deze ondergrond is ideaal voor de Federspiel gruners, die ragfijn, maar pikant gestructureerd zijn.

€26,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
FX Pichler Gruner Veltliner Federspiel Loibner Klostersatz 2014/15
FX Pichler

Gruner Veltliner Federspiel Loibner Klostersatz 2014/15

Deze Gruner Veltliner bezit puur frisse fruittonen van peer, meloen, abrikoos en frisse citrus, met een infuus van rokerige minerale tonen en peperige elementen.

€29,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
FX Pichler Gruner Veltliner Smaragd Loibenberg 2010
FX Pichler

Gruner Veltliner Smaragd Loibenberg 2010

De wijn is afkomstig van zeer steile terrassen van de Loibner Berg in Wachau. Deze wijngaarden zijn gericht op het zuiden. Loibner Loibenberg behoort tot de beste ‘cru’-wijngaarden van de wereld.

€50,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
FX Pichler Riesling Smaragd Loibner Steinertal 2011
FX Pichler

Riesling Smaragd Loibner Steinertal 2011

In de smaak mooi complex met aangename gekonfijte sinaasappel, citrusfruit en veel finesse en mineraliteit. De wijn heeft veel potentie om te ouderen. (5-15 jaar)

€54,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
FX Pichler Gruner Veltliner Smaragd Durnsteiner Kellerberg 2015
FX Pichler

Gruner Veltliner Smaragd Durnsteiner Kellerberg 2015

Het is een superterroir met een bijzonder microklimaat, met al warmte in de vroege ochtend met bitterkoude nachtstromen.

€84,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies