Francis Coppola
Francis Coppola
Diamond Collection ‘Gold label’ Chardonnay 2020 0,375
De druiven voor de Gold Label worden geoogst in Californië ten zuiden van San Francisco. De koude golfstroom van de Pacific zorgt voor koele lucht waar de regio Monterey zeer van profiteert. Door houtgebruik te beperken houdt het fruit de overhand.
€11,95
Francis Coppola
Diamond Collection ‘Gold label’ Chardonnay 2021
De druiven voor de Gold Label worden geoogst in Californië ten zuiden van San Francisco. De koude golfstroom van de Pacific zorgt voor koele lucht waar de regio Monterey zeer van profiteert. Door houtgebruik te beperken houdt het fruit de overhand.
€22,50
Francis Coppola
Diamond Collection ‘Red label’ Zinfandel 2021
Er is 25% petite syrah aan de zinfandel toegevoegd om wat extra fris fruit en sap mee te geven aan het jammy fruit, de zoete specerijen, mokka, tabak, chocolade en vanille. De volle wijn heeft zijdezachte tannine en is niet te zwaar.
€22,95
Francis Coppola
Director's Cut Chardonnay 2021
De boterige romigheid, weelderigheid en houttoets zijn prachtig in balans met de frisheid van de fijne zuren. Een brede, Bourgondische wijn met veel lengte en intensiteit die het geweldig doet bij zeeduivel, kreeft of een mooi bereide kip.
€33,95
Francis Coppola
Director's Cut Zinfandel 2020
Deze zinfandel heeft in de volle geur fruittonen van rijpe vijg, rozijnen, amarenekersen, chocolade en zoete specerijen. In de smaak weelderig donker fruit van gedroogde pruimen, bramen, vanille en een accenten van laurierdrop en tabak.
€34,95

Francis Coppola

Waar wijn vroeger het exclusieve terrein was van wijnboeren, is het nu ook de speeltuin geworden van beroemdheden met een passie voor wijn. Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now en The Godfather, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze wijnpassie. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte al wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond. 
Bij zijn zoektocht stuitte Francis Coppola op Inglenook, een bijzonder estate in Rutherford, het deel van Napa Valley waar de cabernet sauvignon perfect gedijt. Hij raakte gefascineerd door de geschiedenis van dit bedrijf en zijn oprichter, Gustave Niebaum. Niebaum was een klassieke immigrant, die besloot zijn vergaarde fortuin te gebruiken voor het opzetten van een wijnbedrijf in Napa Valley, in 1880. Francis Ford Coppola herkende zich in deze geschiedenis en doopte zijn nieuw verworven wijngoed in Niebaum tot Niebaum-Coppola Estate Winery. Hij spande zich in om alle wijngaarden terug te kopen die ooit tot het bijzondere estate hadden behoord en het wijnmaken naar klassieke Franse traditie en inzicht te herstellen.
Coppola ging weer een stap verder door het bedrijf op te splitsen. Het wijnbedrijf in Napa, dat wijnen produceert van de eigen wijngaarden, werd genoemd naar zijn paradepaardje, de Rubicon: een typische bordeaux-achtige blend uit Napa. De andere wijnen kregen een eigen onderkomen in Geyserville, Sonoma County, in de Rosso & Bianco Winery. Daar worden de wijnen sinds de jaargang 2006 gemaakt onder de naam Diamond Collection en Rosso & Bianco. Echte Coppola-wijnen, met dezelfde hoge kwaliteitseisen.
De nieuwe winery, voorzien van alle moderne technieken, betekende een extra stap voorwaarts in de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond-label. Voor dit label wordt gewerkt met druiven uit de gehele kuststrook van Californië, die worden aangekocht bij telers met wie langlopende contracten zijn afgesloten, omwille van een vaste en betrouwbare kwaliteit. Er is voortdurend overleg tussen wijnmakers en telers rond het wijngaardbeheer en om het perfecte moment voor de pluk te bepalen. De Coppola-wijnen zijn daarmee een reeks wijnen geworden die een perfecte afspiegeling vormen van de veelzijdigheid en de kwaliteit die Californië met zijn wijnen en druiven te bieden heeft.