Domenico Clerico
Domenico Clerico
Barolo 2019
Domenico Clerico is vooral bekend om zijn Barolo’s. Met een aantal van de beste wijngaarden van de regio in zijn bezit heeft hij de mogelijkheid mooie cru's te maken, maar juist ook een prachtige generieke Barolo.
€64,95
Domenico Clerico
Barolo Ciabot Mentin 2019
Het parfum van deze gerijpte Barolo Ciabot Mentin evalueert uit het glas met vol fruit van bessen, bramen en sappige kersen, rokerige mineralen, geplette rozenblaadjes, een vleugje menthol en oosterse specerijen. Aromatisch, maar ook fijn gestructureerd.
€129,95
Domenico Clerico
Barolo Ciabot Mentin 2008
Het parfum van de Barolo Ciabot Mentin knalt werkelijk uit het glas uit het glas met vol fruit van bessen, bramen en sappige kersen, rokerige mineralen, rozenblaadjes, een vleugje menthol en oosterse specerijen. Aromatisch en fijn gestructureerd.
€129,95

Domenico Clerico

In 1976 nam Domenico Clerico de 4,5 hectare wijngaard van zijn vader over, wijngaarden op mooi gelegen locaties waarvan de druiven uiteindelijk naar de coöperatie gingen. In de jaren die volgden breidde Domenico zijn wijngaardareaal uit tot 21 hectare, waaronder meerdere absolute toplocaties.  Samen met zijn vrouw Giuliana ging Domenico destijds het avontuur aan om de druiven niet meer te verkopen, maar er zelf wijnen van te maken. Veelal wijnen afkomstig van één enkele wijngaard, want dat geeft volgens hem de beste expressie van het terroir. 
Domenico introduceerde een moderne wijze van wijnmaken, zo werden er al snel barriques gebruikt, maar ook lange maceratietijden. Niet zozeer om een bepaalde stijl na te streven, maar om de juiste balans te krijgen in de wijnen. De moderne stijl van wijnmaken resulteert er ook in dat de wijnen van Clerico al jong toegankelijk zijn. Zijn hogere cuvee’s houdt hij liever zelf in de kelder, om ze daar eerst een aantal jaar te laten rijpen voordat deze op de markt komen. 
De Barolo’s van Clerico horen tot de beste van de streek en zijn wijnen scoren regelmatig tussen de 95 en 100 punten bij Robert Parker. Maar ook zijn Dolcetto en Barbera zijn wijnen om te ontdekken!