Domaines Ott
Domaines Ott
Rosé By Ott 2022
By Ott is een uitstekende roséblend van 60% grenache, 30% cinsault, 6% syrah en 4% mourvèdre. De druiven zijn afkomstig van de verschillende Provencaalse domeinen van de familie.
€26,50
Domaines Ott
Chateau de Selle Coeur de Grain Rosé 2022
Château de Selle Rosé is wellicht de mooiste rosé in de wijnwereld! Een ongelofelijke subtiele balans tussen structuur en finesse: deze wijn is een perfecte illustratie van de precisie, die nodig is om zo'n superieure rosé te maken.
€52,95

Domaines Ott

Al in 1896 ondekte de Marcel Ott, landbouwkundige afkomstig uit de Elzas zijn eerste wijngaard op een ideale plek in de Provence dichtbij Middellandse zee. Château de Selle was vervolgens in 1912 het eerste wijndomein dat door Marcel werd gekocht. Meer dan 120 jaar later beheren de neven Jean-François en Christian Ott de huidige Domaines Ott, dat nu meerdere wijndomeinen heeft in de Provence, waaronder een aantal in Bandol. Het bekendste wijngoed blijft echter Château de Selle. De Provence is veruit het populairste wijngebied van roséwijnen ter wereld en er is meer dan genoeg belangstelling voor het topsegment van Domaines Ott. De creatie van de perfecte rosé begint hier al in de wijngaard. Met een hoge plantdichtheid van de wijnranken, en de strenge bodembewerking van de toch al gezonde bodems door de biodynamische aanpak. De kennis om de juiste assemblages van de aangeplante druivenrassen (grenache, cinsault, mourvèdre en syrah) te maken is immens. In de kelders van Domaines Ott is de roséproductie geperfectioneerd met  geheel eigen inzichten. De rosé's worden met de methode van directe persing gemaakt, waarbij het schilcontact extreem kort is en daarmee dus ook de kleurafgifte. De vlotte alcoholische vergisting vindt plaats op relatief hoge temperatuur, hetgeen zorgt voor mooi droge, strakke karakterwijnen zonder teveel vet of rondheid. Dat geldt zeker voor het paradepaardje de Coeur de Grains van Château de Selle.