Delamotte
Delamotte
Blanc de Blancs 2018
Rijk en geconcentreerd, maar tegelijkertijd luchtig, elegant en genereus. In de neus aroma's van getoaste brioche, kardemom en zowel frisse appel als rijpe abrikoos. Het mondgevoel is buitengewoon rijk en verleidelijk, allemaal prachtig samen geweven.
€119,95

Delamotte

De naam Mesnil heeft een bijzondere weerklank bij liefhebbers van de beste Champagnes. Genesteld in het hart van de Côte des Blancs en 100% grand cru, is het onveranderlijk koning onder de wijngaarden van de Champagne. Hier vindt de chardonnay de diepe uitdrukking van zijn verfijnde delicate frisheid. De natuur levert daar een wijn af die de zuiverheid zelf is.

Twee zusterhuizen Salon en Delamotte zijn enorm gehecht aan de authenticiteit van hun streek en streven ernaar om de prachtige expressie en typiciteit van hun wijnen in continuïteit te laten proeven. Gedreven door het respect voor een strenge traditie, bestendigt het team een rigoureuze en geduldige know-how.

Salon is in 1905 gesticht en de cuvée de prestige 'Salon Blancs de Blancs' is ook de enige champagne van het huis, een millésime die de naam Champagne Salon Vintage draagt. Tot op heden zijn er 38 millésimées, die alleen in zeer grote jaargangen worden geproduceerd van Champagne Salon uitgebracht. In 2014 lagen de oogstjaren van 2004, 2006, 2007 en 2008 nog in de kelders op gist te rijpen voor hun prise de mousse. De Salon is één van de meest kostbare champagnes op de markt.  

Het zusterhuis Delamotte is een in 1760 opgericht champagnehuis dat ook in Le Mesnil-sur-Oger is gevestigd. Het bedrijf ging eerst over in handen van Lanson, familie van de Delamottes, nu is het deel van het huis Laurent-Perrier. Het motto van Delamotte is 'Vive me ama', Leef en heb me lief.
De champagne van dit traditionele werkende huis worden pas na vier rijpen in de kelders op de markt gebracht. De remuage, het draaien van de flessen om het depot in de hals te verzamelen, gebeurt nog met de hand. Het huis produceert per jaar ongeveer 600.000 flessen en heeft een keldervoorraad van 2,4 miljoen flessen.