Creation Wines
Creation Wines
Viognier 2022
In de koele Hemel-en-Aarde Vallei voelt de viognier zich duidelijk op zijn gemak en maakt Creation er een bijzonder geslaagde cépagewijn van. Rijk en romig.
€20,25
Creation Wines
Syrah-Grenache 2022
Deze blend van 4/5e syrah en 1/5e grenache oogt jeugdig door zijn ondoorzichtige purperen aanblik. Het zoete donkere fruit in de geur zet zich naadloos door in de smaak. Tonen van olijf en peper dienen zich aan.
De wijn is rond en voelt fluwelig en ...
€21,95
Creation Wines
Cool-Climate Chenin Blanc 2021
Cool-climate chenin is in Zuid-Afrika best zeldzaam. Deze is afkomstig van een hoger gelegen en koeler gedeelte van de toch al gematigde Hemel-en-Aarde Vallei. Het resultaat is een opmerkelijk puur en complex glas wijn.
€24,95
Creation Wines
Chardonnay 2022
Bourgogne-stijl chardonnay. In de mond is de wijn vol en harmonieus, met veel (exotisch) fruit, een subtiele kruidigheid en een lichte vettigheid die ondersteund worden door de mooie zuurgraad. Levendige en lange afdronk.
€24,95
Creation Wines
Pinot Noir 2022
De pinot noir mag natuurlijk niet ontbreken bij Creation Wines! De Walker Bay wijnregio en de daarin gelegen de H&A Vallei heeft een relatief koel klimaat vergeleken met de andere wijnstreken van Zuid-Afrika en is daarmee perfect voor deze druif.
€29,75

Creation Wines

In 2003 plantten Jean-Claude & Carolyn Martin 22 hectare wijngaarden aan, in het hoger gelegen deel van de beroemde Hemel-en-Aarde Vallei bij Hermanus, aan Walker Bay. Het is een afgelegen gebied, met destijds zelfs nog geen verharde wegen; werkelijk alles moest ‘from scratch’ worden opgebouwd. JC en Carolyn, allebei telgen uit wijnmakersfamilies uit Zwitserland en Zuid-Afrika, geloofden heilig in het potentieel van deze plek, de bodem en hun droom. Uit Duitsland, Zwitserland en Frankrijk werd state-of-the-art apparatuur geïmporteerd, zoals een pneumatisch pers- en pigéage-systeem en temperatuurgecontroleerde tanks.
De kelder was net op tijd in gereedheid voor hun eerste oogst, die in 2007 plaatsvond. Vanaf dat moment is Creation Wines volledig aan het doorbreken, zowel met hun toprange van wijnen als met hun inmiddels beroemde restaurant. Door de gunstige klimatologische omstandigheden kunnen hier elegante doch volle wijnen met mooie aroma’s en een lange verfijnde afdronk worden gemaakt. De druiven worden namelijk optimaal rijp, maar behouden dankzij de verkoelende zeewind ook hun zuurgraad en verfijnde aroma’s.
Een ander voordeel van de combinatie van zon en zeewind is dat er in de wijngaarden maar minimaal gebruik gemaakt hoeft te worden van bestrijdingsmiddelen. Creation’s specialiteiten zijn Bourgogne-stijl (chardonnay en pinot noir) en Rhône-stijl wijnen (syrah, grenache, viognier). Alle rode wijnen en ook de chardonnays, rijpen in Franse barriques van 225 liter. Het proeflokaal annex restaurant van Creation Wines won al driemaal dé wijn-spijs-award van Zuid-Afrika en is met 250 bezoekers per dag (alleen lunch) inmiddels hét wijn-spijs-lokaal van Zuid-Afrika. Een absolute must bij een bezoek aan de Kaap!