ColleMassari
ColleMassari
Melacce Vermentino Montecucco 2022
De witte vermentino druif is bezig met een opmars in Toscane. Niet toevallig, want vooral dichtbij de kust brengt hij boeiende wijnen voort.
23% korting
€12,95 €9,99
ColleMassari
Rigoleto Montecucco 2020
De Rigoleto is een blend van sangiovese (70%), ciliegiolo (15%) en montepulciano (15%), maar dan gevinifieerd tot een rode wijn. En net als de andere wijnen van ColleMassari 100% biologisch. Een heerlijke Toscaanse wijn voor elke dag.
€12,95
ColleMassari
Irisse Vermentino Montecucco 2021
De Irisse is een rijk type vermentino. Vol, krachtig en behoorlijk vet van karakter. Hints van honing, sappige peren en wat meloen, evenals tonen van wilde kruiden en witte bloesem. Voelt romig aan in de mond en is gewoonweg erg lekker! Bio!
23% korting
€17,50 €13,49
ColleMassari
Montecucco Riserva 2017
De aanzet van de wijn is behoorlijk krachtig. Al snel komen het cassis- en kersenfruit, samen met een fijne kruidigheid, zoethout en prachtige zuren, je tegemoet. Allemaal perfect met elkaar in balans.
€16,95
ColleMassari
Riserva Lombrone Montecucco 2016
De Lombrone is dé topwijn van Colle Massari en heeft dan ook de felbegeerde ‘Tre Bicchieri’ van de Gambero Rosso ontvangen. Daarmee behoort hij tot de beste wijnen van Italië.
€39,95

ColleMassari

ColleMassari, Winery of the Year 2014! Maria-Iris en Claudio Tipa, zus en broer, hadden altijd al twee grote passies: die voor de natuur en die voor grote wijnen. Om aan beide passies gehoor te geven, richtten zij in 1998 ColleMassari op: een state-of-the-art winery waar zij, ondersteund door een team van oenologen, indrukwekkende biologische wijnen maken. Van het meer dan 1000 hectare grote landgoed wordt 110 hectare gebruikt voor druiventeelt. Op 60 hectare staan olijfbomen aangeplant
en op 400 hectare worden allerlei andere gewassen verbouwd. ColleMassari ligt in de streek Montecucco in het hogere deel van de Maremma, letterlijk tussen de DOCG Brunello di Montalcino en Morellino di Scansano in. Het is een gebied waar de sangiovese druif uitzonderlijk
goed gedijt, mede dankzij de ventilerende werking van de luchtstromen. Vanaf de oogst 2011 is Montecucco gekwalificeerd met de hoogste Italiaanse kwaliteitsgarantie DOCG. 80% van de druivenaanplant op ColleMassari bestaat uit de oer-Toscaanse sangiovese. Het domein had zijn eerste oogst in 2000 en dankzij de tomeloze inzet en drang naar perfectie is de kwaliteit elk jaar omhoog geschoten, een proces dat nog steeds voortduurt. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd. De ultieme beloning kwam in september 2014, toen ColleMassari door de Gambero Rosso (de belangrijkste wijngids van Italië) uitgeroepen werd tot ‘Winery of the Year 2014’.