Cave de la Reine Jeanne
Cave de la Reine Jeanne
Arbois Poulsard 2016
De Poulsard is een typische rode Jura wijn. Een beetje licht rode wijn, lekker fruitig en elegant gerijpt, met een bijpassende aardsheid.
€20,95
Cave de la Reine Jeanne
Arbois Tradition blanc 2015
Interessante assemblage van de twee witte druivenrassen uit de Jura. De chardonnay wordt traditioneel opgevoed
en de savagnin heeft een licht oxidatief karakter gekregen. Mooi droge en eigenzinnige wijn, die bovendien uitstekend kan ouderen.
€22,95
Cave de la Reine Jeanne
Arbois Chardonnay 'Chantemerle' Jérôme Arnoux 2015
Jerôme Arnoux is de keldermeester van La Cave de Reine Jeanne en maakt in kleinere oplages wijn onder zijn eigen naam op het label. De stijl is persoonlijk, zeer natuurlijk vanuit spontane vergisting. Verrassende topwijn die de beste Jura chardonnay's naa
€24,95

Cave de la Reine Jeanne

Cave de la Reine Jeanne, zijn de historische kelders van de toenmalige Franse koningin Jeanne stammend uit begin van de 14e eeuw. De cave zelf is de oudste in Arbois en deze prachtige oude kelder in een herenhuis wordt gekenmerkt door gotische kruisgewelven. De cave wordt nu geleid door mede-eigenaar Benot Mulin, goede vriend van Stephane Tissot, die het huis heeft opgericht in 1997 en inmiddels op de achtergrond aanwezig blijft. De stijl van de wijnen is onmiskenbaar door Tissot beïnvloed. Samen met de biodynamicus Jerome Arnaux, (die eerder 10 jaar heeft gewerkt voor Tissot) produceert Mulin zowel stille als mousserende wijn uit eigen wijngaarden en kopen ze druiven in om de wijnen betaalbaar te houden.