Barbeito
Barbeito
Madeira Malvasia 5 years Old 0,50 ltr
Deze Madeira is zoet en komt van het druivenras malvasia. Hij is geoogst van wijngaarden op een vulkanische bodem met een dunne laag klei. Uitstekend als digestief. Geopend blijft de wijn lang in vorm.
€15,95
Barbeito
Madeira Boal 5 years Old 0,50 ltr
Deze madeira komt van het druivenras boal. Hij is geoogst van wijngaarden op een vulkanische bodem met een dunne laag klei. Gerijpt volgens de Canteiro methode, gedurende 5 jaar op franse eikenhouten vaten.
€15,95
Barbeito
Madeira Rainwater 5 years Old 0,50 ltr
Een typische oxidatieve madeira-neus: rozijnen, gedroogd fruit, gedroogde appeltjes, walnoten, amandelen, met een licht rokerig aroma. In de smaak lichtzoet in aanhef.
€15,95
Barbeito
Madeira Sercial 10 years Old Reserve
Deze Madeira is een droge reserve wijn van het druivenras sercial en heeft een licht vettige aanhef met gecarameliseerd citrusfruit en een strak vervolg met pittige zuren en een droge afdronk met frisse geconfijte citroen.
€45,95
Barbeito
Madeira Verdelho 10 years Old Reserve
Prachtig complex, met hints van rozijnen en crème brûlée. Het zuur geeft pit aan het eind en daardoor een droge eindindruk. Kan meerdere decennia bewaard worden.
€45,95
Barbeito
Madeira Boal 10 years Old Reserve
Deze Madeira is half zoet, gemaakt van het druivenras Boal. Gerijpt gedurende 10 jaar op grote eikenhouten voeders. Optimaal gedronken op 13-14 Cº.
€45,95
Barbeito
Madeira Malvasia 10 years Old Reserve
Deze zoete Madeira komt van het druivenras malvasia. Gerijpt gedurende 10 jaar op grote eikenhouten voeders. Optimaal gedronken op 13-14 Cº.
€45,95
Barbeito
Madeira Frasqueira Sercial 1992 50cl
Deze Madeira Fresqueira rijpte voor ruim 20 jaar in een oud vat van Frans eiken. Dankzij deze lange rijping heeft de wijn aroma's van vijgen, noten en gedroogd fruit gekregen. Een enorm complexe wijn met een fijne balans tussen de suikers en de zuren.
€169,00

Barbeito

In 1946 werd Vinhos Barbeito opgericht door Mario Barbeito de Vasconcelos en is sindsdien altijd in handen van de familie gebleven. Een vrij late start voor een madeirahuis, aangezien de meeste reeds begin 19e eeuw zijn opgericht. Deze achterstand liepen ze in door snel grote en oude voorraden van goede wijnboeren in te kopen, waardoor ze binnen een korte tijd met langgerijpte madeira’s op de markt konden komen en tegelijkertijd hun eigen wijngaarden konden exploiteren. Ze verkregen al snel een stevige en gerenommeerde positie op de madeiramarkt. Veel van hun trouwe klanten dateren dan ook nog van deze eerste pioniersdagen. In 1985 nam dochter Manuela, die sinds 1976 werkzaam was in het bedrijf, het stokje over van de overleden Mario. Samen met de komst van Ricardo Vasconcelas de Freitas, en een joint venture met de Kinoshita-familie in 1991, werd de stap gezet naar het rijpen, produceren en blenden van de beste kwaliteit madeira's. Dit betekende dat ze afstapten van het produceren van grote volumes, om vervolgens alleen absolute topwaliteit in kleine hoeveelheden te gaan leveren. De wijnen hebben hierdoor een unieke stijl gekregen, het zijn madeira’s met een typische Barbeito-signatuur. 

Buiten het feit dat de verschillende druivensoorten voor madeira hun eigen identiteit en kwaliteit hebben, zorgt Barbeito ervoor dat alle madeirawijnen onder optimale omstandigheden rijpen. Zij maken hierbij gebruik van de canteiro-methode. Deze methode is totaal afwijkend van de estufa-methode, die juist wel door de meeste grote madeirahuizen wordt gebruikt. Bij de estufa-methode wordt de (grote volume-) wijn gedurende 3 maanden kunstmatig verhit op 45 graden celsius om deze op die manier geforceerd het typische caramelachtige madeirakarakter te geven. 
De canteiro-methode werkt duidelijk anders. Men laat bij Barbeito de wijnen gedurende minimaal 5 jaar op natuurlijke wijze in houten foeders rijpen in opslagloodsen waar de temperatuur door de bijna tropische zon flink op kan lopen. Daarbij wordt er echter onderscheid gemaakt tussen de loodsen onderling en wordt er ook zeer goed gekeken naar welk type madeira het beste rijpt in welke loods. Tevens gebruikt men bij Barbeito geen solera-systeem voor een eenduidige 'huissmaak', maar worden de madeira's per individueel jaar afgebotteld met duidelijk onderlinge en spannende verschillen als gevolg.