Ballot-Millot
Ballot-Millot
Meursault 2021
Villages-wijn uit Meursault van vijf verschillende percelen. Hij heeft fraai fruit van peer, groene appel en perzik, met een lichte vleug reductie, medium tot vol van smaak, mooi geconcentreerd en hecht, met goed gestructureerd extract en grip.
€119,95
Ballot-Millot
Meursault 2020
Village-wijn uit Meursault van vijf verschillende percelen. Deze heeft fraai fruit van peer, groene appel en perzik, met een lichte vleug reductie, medium tot vol van smaak, mooi geconcentreerd en hecht, met goed gestructureerd extract en grip.
€119,95

Ballot-Millot

Domaine Ballot-Millot is een familiedomein gelegen in Meursault. Het domein produceert zo'n 60.000 flessen per jaar in een twintigtal van de meest prestigieuze appellations van de Côte de Beaune. Het strekt zich uit over meer dan tien hectare: 8 hectare witte druiven aangeplant met chardonnay in de gemeenten Meursault en Chassagne Montrachet, 2 hectare pinot noir in Pommard, Volnay en Beaune. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 45 jaar. "Traditie en moderniteit" zijn de sleutelwoorden die op het domein van toepassing zijn. Respect voor het terroir is een aspect dat generaties onveranderd is gebleven, waardoor de bodem de kans krijgt om de verschillende terroirs te laten spreken. Aangevuld met moderne technieken en apparatuur die zorgen voor consistentie en kwaliteit van de wijnen. Charles heeft ervaring opgedaan in Nieuw Zeeland en deze moderne inzichten deels mee genomen naar het domein. Nieuwe eiken vaten worden minimaal ingezet, maximaal 15 tot 25 procent. Afhankelijk van de herkomst van de druiven en hun karakter. Over het algemeen vindt er geen filtratie plaats tenzij dit echt noodzakelijk wordt geacht.