Avéla
Avéla
Théodore 2013
Van de slechts 4 ha wijngaarden worden maximaal 5000 flessen gemaakt. Dit is bijzonder weinig! De wijngaarden voor deze wijn zijn uitzonderlijk oud, een groot gedeelte is al in 1911 beplant met rassen als carignan, grenache, syrah en cinsault.
€44,95
Avéla
Théodore 2012
Van de slechts 4 ha wijngaarden worden maximaal 5000 flessen gemaakt. Dit is bijzonder weinig! De wijngaarden voor deze wijn zijn uitzonderlijk oud, een groot gedeelte is al in 1911 beplant met rassen als carignan, grenache, syrah en cinsault.
€44,95
Avéla
Théodore 2008
Van de slechts 4 ha wijngaarden worden maximaal 5000 flessen gemaakt. Dit is bijzonder weinig! De wijngaarden voor deze wijn zijn uitzonderlijk oud, een groot gedeelte is al in 1911 beplant met rassen als carignan, grenache, syrah en cinsault.
€44,95
Avéla
Théodore 2011
Van de slechts 4 ha wijngaarden worden maximaal 5000 flessen gemaakt. Dit is bijzonder weinig! De wijngaarden voor deze wijn zijn uitzonderlijk oud, een groot gedeelte is al in 1911 beplant met rassen als carignan, grenache, syrah en cinsault.
€44,95
Avéla
Théodore 2010
Van de slechts 4 ha wijngaarden worden maximaal 5000 flessen gemaakt. Dit is bijzonder weinig! De wijngaarden voor deze wijn zijn uitzonderlijk oud, een groot gedeelte is al in 1911 beplant met rassen als carignan, grenache, syrah en cinsault.
€44,95
Avéla
Théodore 2009
Van de slechts 4 ha wijngaarden worden maximaal 5000 flessen gemaakt. Dit is bijzonder weinig! De wijngaarden voor deze wijn zijn uitzonderlijk oud, een groot gedeelte is al in 1911 beplant met rassen als carignan, grenache, syrah en cinsault.
€44,95

Avéla

Een van de kleinste domeinen van de Languedoc is het domein van Franck Avéla. Het beslaat slechts 4 hectare en daar komen per jaar maximaal slechts 5000 flessen wijn vanaf! Hier wordt met extreem lage rendementen gewerkt, nog geen 10 hectoliter per hectare. De wijngaarden voor deze wijn zijn bijzonder oud. Een groot gedeelte is in 1911 beplant met rassen als carignan, grenache, syrah en cinsault en ligt op de voorlopers van het bergachtige 'Parc Naturel du Haut Languedoc'. De bodem bestaat voornamelijk uit klei-kalksteen.

Op het domein wordt niets aan het toeval overgelaten om de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken. De oogst vindt altijd in de koele ochtend plaats en de plukselecties zijn buitengewoon streng. In de cave vindt een tweede selectie plaats en daarna worden alle druiven ontsteeld. Elke pluk wordt apart gevinifieerd, als een microcuvée. De druiven worden op de ouderwetse manier geperst. De fermentatie, uitsluitend met de eigen gisten, is lang. Daarna ondergaat de wijn gedurende 24 maanden een rijping op Frans eiken. De botteling vindt plaats door middel van zwaartekracht. De wijn wordt niet gefilterd en er wordt zo min mogelijk met zwavel gewerkt.

De wijnen zijn zeer schaars en het grootste deel ervan wordt geschonken in 9 Franse toprestaurants met 3 Michelinsterren: La Côte Saint-Jacques, Alain Ducasse, Ledoyen, Paul Bocuse, L'Arnsbourg, Les Prés d'Eugénie, Le Petit Nice, Auberge du Vieux Puits en Georges Blanc. Daarnaast is de wijn ook nog te vinden in een 20-tal 2-sterrenzaken. En bij ons!