Avéla

Théodore 2012

Théodore 2012
Licht
Krachtig

De wijngaarden voor deze wijn zijn uitzonderlijk oud. Een groot gedeelte is al in 1911 beplant met rassen als carignan, grenache, syrah en cinsault. Slechts 4 ha wijngaard levert druiven voor deze wijn waar maximaal 5000 flessen van gemaakt worden. Dit is bijzonder weinig! Het terroir bestaat voornamelijk uit klei-kalksteen.
De fermentatie, uitsluitend op eigen gisten, duurt lang en daarna rijpt de wijn verder voor 24 maanden op Frans eiken. De botteling vindt plaats door middel van zwaartekracht. De wijn wordt niet gefilterd en er wordt zo min mogelijk met zwavel gewerkt. De wijnen zijn zeer schaars en het grootste deel van de wijnen wordt geschonken in Franse toprestaurants met 3 michelinsterren zoals onder andere: La Cote Saint Jacques, Alain Ducasse, Ledoyen, Paul Bocuse en Georges Blanc. Daarnaast is deze wijn ook nog te vinden in een 20-tal 2-sterrenzaken.
Over de Théodore: de geur van de wijn is nog wat gesloten door zijn jeugd, maar we ruiken wel de rijkdom van het fruit en de heerlijke garrigue, jeneverbessen en de zoete specerijen. De smaak is gul en prachtig in balans. De wijn heeft een enorme concentratie, maar is toch buitengewoon elegant. We proeven naast het donkere fruit tonen van koffie en salie. Dankzij de eeuw-oude stokken heeft de wijn een uitzonderlijke lengte.

Lees meer
€74,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Grenache Syrah Cinsault Carignan
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Avéla