Argiolas
Argiolas
Costera 2020
Niet voor niets wordt de wijn vaak vergeleken met een mooie Châteauneuf-du-Pape! Goed te combineren bij kruidige mediterrane gerechten, geroosterd speenvarken en lam en gerijpte (Sardijnse) pecorino kaas.
€16,95

Argiolas

Op ongeveer 20 kilometer ten noorden van Cagliari, rond de plaatsen Serdiana, Senorbi en Selegas, bevinden zich de wijngaarden van Antonio Argiolas. Het zachte klimaat in combinatie met de vruchtbare bodem maken het leven en de wijnen hier zeer aangenaam.

Het wijnhuis wordt geleid door Antonio Argiolas, een man die de tachtig inmiddels is gepasseerd. Hij wordt bijgestaan door zijn beide zoons Franco en Peppetto. Door de ervaring van Antonio en de moderne visie van zijn zoons bezitten de wijnen van Argiolas een bijzondere smaak. Vinificatie van inheemse druivenrassen als cannonau en monica vindt tegenwoordig op een moderne wijze plaats. Argiolas bezit wijngaarden in verschillende DOC-gebieden en produceert zowel droge witte als rode wijnen. Buiten de bekende Cannonau di Sardegna brengen zij ook een rode Monica di Sardegna, een witte Nuragus di Cagliari en een eveneens witte Vermentino di Sardegna op de markt. Allemaal wijnen op basis van eigen, Sardijnse druivenrassen, dus met een heel eigen karakter. Door constante vernieuwingen en investeringen in het eigen bedrijf, worden de wijnen van Argiolas beschouwd als de top van Sardinië. Alle wijnen bezitten de karakteristieke Sardijnse kenmerken, die ze zo eindeloos boeiend én lekker maken.