Sicilië - Rood
Terre Nere
Etna Rosso 2022
Helder robijnrood, fris, geurig en slank met een fijne grip en milde tannines. Het expressieve, vooral rode fruit is rijp en omlijst met aangename specerijen. De complexiteit zal in de toekomst alleen maar toenemen, maar ook in z'n jeugd een heerlijk glas
€21,95
Firriato
Harmonium 2019
Eén van de grote wijnen & grote prijswinnaars van Firriato! Elke jaargang blijkt een kanshebber voor beste wijn van Italië bij Luca Maroni. Is het de voorzienigheid of getuigt het van grote kennis om de wijn ‘Harmonium’ te noemen?
€39,95
Terre Nere
Etna Rosso Guardiola 2020
Van de crus van Terre Nere liggen de wijngaarden voor de Guardiola het hoogst. Met een uniek zeer genuanceerd bijna steenachtig boeket met zijn markante wilde rode fruit, verse groen en wilde bloemen.
€47,95
Terre Nere
Etna Rosso Calderara Sottana 2018
Het Etna terroir Calderara Sottana is 1 van de 3 cru's van Terre Nere en is de laagst gelegen wijngaard, grenzend aan het wijnhuis zelf. De wijn heeft een nog hoger niveau van complexiteit en een grotere diepte dan de meeste andere rode van Terre Nere.
€52,95
Terre Nere
Etna Rosso San Lorenzo 2019
Het terroir van de Etna grand cru San Lorenzo is ontstaan door vroege lavastromen en afzettingen van vulkanische activiteit. Een bijna decadente, elegante wijn met prachtige zuren, diepte en weldadig rood fruit
€54,95
Alberelli di GIODO
Nerello Mascalese Sicilia 2020
De herkomst van de rode Alberelli is bijzonder zeldzaam, met zijn fruit afkomstig van pre-phylloxera; ongeënte wijnstokken waarvan sommige wel een eeuw oud. Een wijn met pure rode fruitaroma's, vulkanische mineraliteit en fraîcheur.
17% korting
€69,95 €57,99