Sicilië - Rood
Firriato
Chiaramonte Nero d'Avola 2018
De druiven voor de nieuwe Chiaramonte worden eerder geplukt dan vroeger. Bij Firriato wilden ze vooral de wijn frisser en eleganter hebben en dat is behoorlijk goed gelukt!
€13,95
Firriato
Le Sabbie dell'Etna Rosso 2018
Waar altijd gedacht werd dat het verbouwen van wijn aan de flanken van de Etna moeilijk of risicovol was, blijkt nu dat juist van deze vulkaan de mooiste Siciliaanse wijnen komen! De Etna Rosso wordt 6 maanden op barriques gerijpt.
€17,95
Terre Nere
Etna Rosso 2020
Helder robijnrood, fris, geurig en slank met een fijne grip en milde tannines. Het expressieve, vooral rode fruit is rijp en omlijst met aangename specerijen. De complexiteit zal in de toekomst alleen maar toenemen, maar ook in z'n jeugd een heerlijk glas
€21,95
Firriato
Ribeca Perricone 2014
Eén van de grote wijnen & grote prijswinnaars van Firriato! De geur is boeiend: tonen van kersenconfiture, bramen, pruimen en nuances van kruidnagel. Daarnaast ontdekken we ook gember, jeneverbessen, inkt en zoethout. Het is een aristocratische wijn.
€34,95
Firriato
Harmonium 2014
Eén van de grote wijnen & grote prijswinnaars van Firriato! Elke jaargang blijkt een kanshebber voor beste wijn van Italië bij Luca Maroni. Is het de voorzienigheid of getuigt het van grote kennis om de wijn ‘Harmonium’ te noemen?
€34,95
Terre Nere
Etna Rosso Guardiola 2020
Van de crus van Terre Nere liggen de wijngaarden voor de Guardiola het hoogst. Met een uniek zeer genuanceerd bijna steenachtig boeket met zijn markante wilde rode fruit, verse groen en wilde bloemen.
€47,95
Terre Nere
Etna Rosso Calderara Sottana 2018
Het Etna terroir Calderara Sottana is 1 van de 3 cru's van Terre Nere en is de laagst gelegen wijngaard, grenzend aan het wijnhuis zelf. De wijn heeft nog een hoger niveau van complexiteit en een grotere diepte dan de meeste andere rode van Terre Nere.
€52,95
Terre Nere
Etna Rosso San Lorenzo 2019
Het terroir van de Etna grand cru San Lorenzo is ontstaan door vroege lavastromen en afzettingen van vulkanische activiteit. Een bijna decadente, elegante wijn met prachtige zuren, diepte en weldadig rood fruit
€54,95