Loire - Wit
Des Forges
Sauvignon Blanc 2023
Een sauvignon uit het boekje: stuivend, grassig, citrustonen met grapefruit en prachtig droog. Afkomstig van 30 jaar oude wijnranken die geplant zijn op een bodem van lei- en zandsteen. Een heerlijke én zeer betaalbare witte wijn.
€10,50
Clement-Châtenoy
Menetou Salon 0,375 2022
De blending van de verschillende sauvignon wijnen is het secure werk voor de botteling in de lente. Het resultaat is een uitmuntende wijn met een krachtige stuivende geur en alle kenmerken van een grote sauvignon.
€12,50
Des Forges
Anjou blanc Chenin de Loire 2023
De 'Chenin de Loire' is een speciale cuvée die wij bij Domaine des Forges hebben geselecteerd. Hij wordt voor 100% gemaakt van de chenin blanc druif. De druiven worden vlak voor het inzetten van botrytis (edele rotting) geplukt.
€13,75
Des Forges
Côteaux-du-Layon St Aubin 2023
Een dessertwijn voor wel een heel schappelijke prijs! Coteaux du Layon is één van 's werelds bekendste gebieden voor zoete wijnen. Gemaakt van de chenin blanc druif met edele rotting. 
€15,95
Clement-Châtenoy
Menetou Salon 2021
Prachtige sauvignon van volwassen stokken (20 - 40 jaar oud). Het resultaat is een uitmuntende wijn met een krachtige stuivende geur en alle kenmerken van een grote sauvignon.
€19,95
Patrice Moreux
Pouilly-Fumé Corty 'Intro' 2022
De Pouilly-Fumé van Patrice Moreux is afkomstig van drie verschillende terroirs, gelegen rondom het dorp Pouilly-Fumé. De mix van terroirs bestaat uit vuur- en kalksteen met klei, wat de wijn het typische fumé karakter geeft.
€19,95
Des Forges
Savennières Le Moulin de Gué 2022
Moulin de Gué is een wijngaard gelegen op de 'hoogvlakte' van Savennières, genoemd naar de nabij gelegen molen. De bodem bestaat uit schalie en verwaaid zand en biedt uitstekende condities voor de chenin blanc, waar deze wijn voor 100% uit bestaat. 
€20,50
Des Forges
Savennières Le Clos du Papillon 2020
De 'Clos du Papillon' is één van de bekendste wijngaarden van de Savennières en ligt slechts 400 meter van de 'Moulin de Gué'. Toch heeft het een totaal ander terroir en bestaat de bodem hier uit vulkanisch gesteente en zandsteen.
€23,50
Patrice Moreux
Sancerre Corty 'Intro' 2023
Fijne, delicate aroma's geven de wijn een zekere zachte zachtheid, niet te fruitig, maar ook niet te sober. Een serieuze stijl, de wijn is precies, mineralig; typisch Sauvignon Blanc. Hij heeft een uitgesproken frisheid en een hele fijne spannende afdronk
€25,95
Guillerault-Fargette
Sancerre blanc 'Les Panseillots' 2023
De sauvignon blanc druiven voor deze cuvée groeien op kalkrijke bodems. Hij is bijzonder vakkundig gemaakt en heeft de voor Sancerre zo typerende levendigheid en zuurgraad. De druiven zijn zacht geperst voor een maximum aan fruitaroma’s.
€25,95
Patrice Moreux
Corty Pouilly-Fumé Artisan Silex 2021
Naast de gewone lijn van Patrice Moreux, maken de twee broers (Arnaud en Julien) ook een aantal wijnen in de serie 'Artisanal'. De wijnen zijn afkomstig van een bijzonder terroir, van een bodem van Silex, volledig gemaakt zonder interventie.
€25,95
Patrice Moreux
Corty Artisan Pouilly Fumé Caillottes 2021
De Corty Artisans Caillottes 2021 is gemaakt van sauvignon blanc uit de Pouilly Fumé zone Les Loges. De druiven zijn afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken op een dicht beplant rotsachtig en kalkrijk perceel met de naam Caillottes. 92+ punten Robert Parke
€30,50
Des Forges
Savennières Roche aux Moines 2020
De kleine AOC Roche aux Moines beslaat minder dan 30 hectare. Des Forges haalt de maximale mineralige complexiteit dankzij het rotsachtige terroir van zijn chenin blanc wijngaarden. De botrytis maakt de wijnen tevens vetter en voller.
€34,95
Patrice Moreux
Corty Artisan Pouilly-Fumé La Loge aux Moines 2019
Het wijngaardperceel La Loge aux Moines in Pouilly is van oorsprong de allereerste wijngaard met de herkomstbenaming Pouilly-Fumé. Er werden daar al in de 11e eeuw wijnstokken aangeplant en bewerkt door Benedictijnse monniken.
€39,95
Patrice Moreux
Pouilly-Fumé La Loge aux Moines 2018
Het wijngaardperceel La Loge aux Moines in Pouilly is van oorsprong de allereerste wijngaard met de herkomstbenaming Pouilly-Fumé. Er werden daar al in de 11e eeuw wijnstokken aangeplant en bewerkt door Benedictijnse monniken.
€39,95
Patrice Moreux
Sancerre Corty Artisan Les Monts Damnés 2019
'Les Monts Damnés', letterlijk de verdoemde bergen. Door de steile hellingen brengen ze de mooiste sauvignonwijnen uit de Loire voort. Krachtige rijke wijn met rijp fruit, een perfecte zuurbalans en een mondgevoel met een strakke mineralige textuur.
€39,95
Des Forges
Quarts de Chaume Grand Cru 2018
Quarts de Chaume is een kleine grand cru van slechts 42 hectare, welke gedeeld wordt door ongeveer 20 verschillende wijndomeinen. De status van Quarts de Chaume is groot, de wijnen van deze grand cru behoren tot de beste dessertwijnen van de wereld. 
€55,95
De Ladoucette
Baron de L 2020
Patrick de Ladoucette maakt op Château Nozet in Pouilly-sur-Loire de zeldzame en opmerkelijke Grande Cuvée, de Baron de L, die alleen geproduceerd wordt uit grote jaargangen. De Baron de L wordt erkend als een van de mooiste Pouilly-Fumé wijnen.
€109,95
Dagueneau
Blanc Fumé de Pouilly 2018
Biodynamische wijn, geproduceerd uit lage opbrengsten van de jongere wijnstokken van percelen die niet op de St. Andelain-heuvel liggen, maar wel van de fameuze kimmeridgien bodem. Prachtig in balans, met spanning, substantie en een buitengewone afdronk.
€125,00
Dagueneau
Blanc Fumé de Pouilly Pur Sang 2020
Deze Blanc Fumé de Pouilly ruikt enorm spannend. Er zijn zoveel indrukken. Van vlierbloesem, witte perzik, limoen tot grapefruit en cassis. In de mond kan de structuur bijna worden verward met een grandioze riesling.
€149,00
Dagueneau
Blanc Fumé de Pouilly Silex 2019
De Silex cuvé van Dagueneau behoeft nauwelijks nog introductie, zo'n uitzonderlijke wijn is het al jaren lang!Zeer puur, vol met zilte energie en frisheid. Silex is de absolute aanrader voor de sauvignon van de Loire. Een extremist in kwaliteit.
€189,00