Des Forges

Côteaux-du-Layon St Aubin 2023

Côteaux-du-Layon St Aubin 2023
Licht
Krachtig

Een dessertwijn voor wel een heel schappelijke prijs! Coteaux du Layon is één van 's werelds bekendste gebieden voor zoete wijnen. Gemaakt van de chenin blanc druif met edele rotting. 
Deze AOC Coteaux du Layon St. Aubin bestaat uit wijngaarden met leisteen en quartz in de grond. Deze bodem geeft mooie minerale tonen aan de wijn. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken is 40 jaar.
Tijdens de handmatige oogst worden de druiven goed geselecteerd op rijpheid om de wijn de juiste zoetheid mee te geven. De door de edele rotting aangetaste druiven worden vervolgens zeer delicaat geperst in de pneumatische pers. 
In de geur heeft de wijn frisse tonen van grapefruit en exotische tonen van ananas. In de smaak worden deze tonen aangevuld met gedroogd fruit zoals abrikozen, vijgen en dadels. 
Een heerlijke wijn als aperitief, met een toastje foie gras of blauwe kaas. Als dessertwijn geschikt bij niet al te zoete desserts, waar de nadruk ligt op bijvoorbeeld kaneel, sinaasappelschil of pure chocolade. 
Drink hem jong, daarna zal de wijn zich sluiten om zich te ontwikkelen. Dit gebeurt doorgaans in het 4e tot 8e jaargang maar na die tijd zal het wachten waard gebleken te zijn! 

Lees meer
€15,95 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Chenin Blanc
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Des Forges