Gabel
Gabel
Sauvignon Blanc 2018
Gabel's wijngaard voor sauvignon blanc is 12 jaar geleden beplant met klonen uit de Loire. Het sap vergist op grote houten foeders zodat ook de steenachtige mineraliteit zoveel mogelijk op de voorgrond treedt in plaats van hout invloed. De wijn heeft een
€9,95
Gabel
Grauburgunder 2018
De Grauburgunder Gutswein is de belangrijkste wijn van Weingut Gabel. Het grootste deel vergist in grote, 100-jaar oude foeders. In de geur heeft de wijn peer, appel en subtiele citrustonen. De aroma’s van peer houden aan in de smaak samen met delicate, n
€9,95
Gabel
Weissburgunder Tradition 2017
Dat Herxheim am Berg bijzonder is voor de ‘burgunder’-druivenrassen is duidelijk te proeven in de serie weissburgunders die op dit domein gemaakt wordt. Het resultaat is een complexe wijn met steenfruit, peer en een vleugje hout in de geur.
€14,95
Gabel
Weissburgunder ‘Steig’ 2017
De Weissburgunder ‘Steig’ is de topwijn uit de serie weissburgunders en komt van de ‘Bissersheimer Steig’ wijngaard. Een wijn waarbij wij bij het proeven direct een vergelijking maakten met de legendarische Weisser Burgunder van Bernhard Huber.
€19,95

Gabel

Weingut Gabel is een nieuwe ster in wording in de Pfalz. Een 350-jaar oud familiedomein, waar de nieuwe generatie een nieuwe koers is ingeslagen. Het wijnhuis is gevestigd in Herxheim am Berg, een gedeelte van de Pfalz waar behoorlijk kalkrijke hellingen te vinden zijn, ideaal voor wijnbouw. Dit bewezen de Romeinen al in 58 v. Christus, toen de eerste wijngaarden van de Pfalz hier werden geplant. Daarnaast is Herxheim am Berg de hoogstgelegen plaats aan de ‘Weinstrasse’.
Broer en zus Oliver en Lisa Gabel hebben hun eerste wijnen op het familiedomein in 2008 gemaakt en diverse wijnstudies en stages in binnen- en buitenland gevolgd, voordat zij volledig verantwoordelijk werden voor de oogst in 2014. Oliver en Lisa zijn vooral op zoek naar de expressie van het terroir en de verfijning van de smaak van hun wijnen. Sinds 2016 worden alle wijngaarden biologisch bewerkt en vanaf de oogst van 2019 mogen zij het bio-certificaat op de fles vermelden. Wanneer het kan, vindt de gisting spontaan plaats. De gisting en rijping vindt plaats in - tot wel 100-jaar oude - houten foeders. Het doel is om wijnen te maken op een zo natuurlijk mogelijke manier.