Relatiegeschenken

Kistje Italië - Massimo Rivetti Piëmonte

Kistje Italië - Massimo Rivetti Piëmonte
Licht
Krachtig

Massimo Rivetti heeft zijn wijngaarden op de juiste locaties en ze ook nog eens behoorlijk oud. Ingrediënten genoeg voor grote Barolo's en Barbaresco's. En die maken zij, maar dan wel voor prijzen waarvoor niemand dat kan! En ook nog eens biologisch.
Over de wijnen:
Massimo Rivetti Barbaresco Froi:
De wijnen uit Barbaresco behoren tot de stijlvolste wijnen in de wereld. Ook bij deze Barbaresco gaat verfijning, karakter en elegantie op zo’n prachtige manier hand in hand, afkomstig van de Froi wijngaard in Neive, gelegen naast het wijndomein. De ondergrond van de wijngaard bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei, de bodemsoort waar de nebbiolo zich het beste op thuis voelt. De leeftijd van de druivenranken is tussen de 20 en 35 jaar en men hanteert voor deze wijn behoorlijk lage rendementen. Na de vergisting wordt hij 20 maanden gelagerd op Sloveense vaten van 2500 liter, waarvan de invloed van het eiken vrijwel nihil is. In de geur toont de wijn kersen, frambozen, viooltjes, nootmuskaat, gedroogd tabak, cacao en lichte balsamico tonen. De aanzet is zacht en elegant, de wijn groeit in de mond. Naast het fruit heeft de wijn ook wat kruidige tonen, die hem complex maken. De afdronk is fijn en zacht, zonder harde randjes. Een buitengewoon stijlvolle wijn! 93+ punten Robert Parker.

Massimo Rivetti Barolo: 
In het hart van Barolo, in het plaatsje La Morra, liggen de wijngaarden voor deze wijn. Daar waar de Barbaresco het moet hebben van zijn stijlvolle elegante, heeft de Barolo veel meer kracht en concentratie, ondanks dat beide wijnen van de nebbiolo druif gemaakt zijn. De druiven voor deze wijn komen van een kalkrijke wijngaard waar de gemiddelde leeftijd van de ranken 30 jaar is. Door het schilcontact van 30 dagen heeft de wijn duidelijk meer kleur dan de Barbaresco. Het is een gulle, rijke wijn, met een mooi aroma van rozen, chocolade en rode bessen. Ondanks zijn krachtige stijl heeft de wijn een prima elegantie en zachte, rijpe tannines. Dankzij het topjaar 2016 en door zijn fijne zuren zal hij zich in de komende 10 jaar nog verder ontwikkelen, maar eerlijk gezegd is hij nu al niet te versmaden! 94 punten Robert Parker

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€83,75 per stuk
Op voorraad

Relatiegeschenken