Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Zalto

Zalto

Tijdens onze wijnreis door Duitsland kregen wij bij meerdere wijnhuizen de wijnen geserveerd in Zalto wijnglazen. Glazen die ons direct opvielen door hun gewicht, de ultradunne steel en vooral doordat ze een fantastische expressie van de wijn gaven. Zo proefden wij o.a. de wijnen van Schäfer-Fröhlich uit deze glazen en het was onvoorstelbaar hoeveel een glas betekende voor de wijnen. Tim Fröhlich, een van Zalto's eerste klanten, vertelde ons dat dit wijnglas voor hem het meest ultieme is. Inmiddels zijn er meer en meer twee- en driesterrenrestaurants die overgegaan zijn op de glazen van Zalto.

Het 'boutique' glasbedrijf Zalto ligt op de grens van Oostenrijk en Tsjechië. Alle glazen die zij maken zijn mondgeblazen. De curven van het glas zijn gekanteld op hoeken van 24, 48 en 72 graden, in overeenstemming met de hellingshoeken van de aarde. De oude Grieken en Romeinen gebruikten dit triumviraat van hoeken al voor het bereiken van een betere smaak. Door het gebruik van deze kosmische parallellen beoogt men een groter potentieel te bereiken in het glas. Natuurlijk is dit een theorie waarbij menig wijndrinker zijn wenkbrauwen fronst, maar het proeven uit deze glazen overtuigt. Zo vond er in 2009 een proeverij plaats met 32 verschillende merken wijnglazen, allemaal tussen de € 5 en € 55 per glas. Bekende sommeliers en wijnschrijvers vormden het panel en unaniem werd in elke categorie het Zalto-glas gekozen als de beste!

De kristallen glazen zijn loodvrij en ondanks dat ze zo dun zijn, zijn ze ijzersterk. Het is zelfs zo dat Zalto adviseert de glazen in de vaatwasser te wassen.

Wij zijn trotse importeur van Zalto en bieden u een zestal verschillende wijnglazen aan. Wijnglazen die uw favoriete wijnen nog beter tot expressie laten komen. Natuurlijk is het een behoorlijke investering, maar als u het omrekent naar de prijs per keer dat u het glas gebruikt, en daarbij dan nog eens het ultieme plezier telt dat u aan uw wijn beleeft, dan is het de investering dubbel en dwars waard!

Lees hier een artikel van Jancis Robinson over de glazen van Zalto.  

Zalto Witte wijn
Zalto

Witte wijn

Aanbevolen bij riesling, sauvignon blanc, maar ook lichte rode wijnen. Strak en stijlvol, ook verrassend met digestives.

€32,40
Meer informatie Nu bestellen
- +
Zalto Dessertwijn
Zalto

Dessertwijn

Het Zalto glas voor dessertwijnen toont de elegantie en finesse van zoete wijnen op een perfecte manier.

€32,40
Meer informatie Nu bestellen
- +
Zalto Champagne
Zalto

Champagne

Stijlvol champagne drinken met een maximale expressie van het fruit.

€33,40
Meer informatie Nu bestellen
- +
Zalto Universal
Zalto

Universal

Wellicht het beste glas om kennis te maken met Zalto. De all-rounder van het stel, voor krachtige witte en rode wijnen.

€33,40
Meer informatie Nu bestellen
- +
Zalto Bordeaux
Zalto

Bordeaux

Hét glas voor Bordeaux wijnen en bordeaux blends! Maar ook voor elke andere rode wijn die geconcentreerd is, mooi fruit bezit en/of stevige tannines.

€34,40
Meer informatie Nu bestellen
- +
Zalto Burgunder
Zalto

Burgunder

Het grootste en breedste glas van Zalto. Voor verfijnde wijnen met veel expressie.

€35,40
Meer informatie Nu bestellen
- +
Zalto Decanter Axium
Zalto

Decanter Axium

De Axium is bestemd voor half-krachtige rode wijnen en half-krachtige tot krachtige witte wijnen.

€68,90
Meer informatie Nu bestellen
- +
Zalto Decanter Mystique
Zalto

Decanter Mystique

Waanzinnig mooi karaf voor jonge, krachtige rode wijnen. Door zijn brede vorm krijgt de wijn een optimaal zuurstof contact.

€79,90
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies