Wolf & Woman Wines
Wolf & Woman Wines
Pinotage 2019
De Pinotage komt uit Swartland en is een mix van druiven van twee verschillende wijngaarden die met hun uiteenlopende kenmerken veel karakter en diepte aan de blend geven. Met een mooie concentratie aan fruit en een hartige steenachtige afdronk.
€25,95
Wolf & Woman Wines
Chenin Blanc 2019
Een mini-productie van oude bushvines van de Paardeberg en Malmesbury geplant op ijzerhoudend graniet. Door combinatie van het fruit van de twee terroirs is deze chenin een heerlijk complex en spannende wijn met een opmerkelijke lengte.
€25,95

Wolf & Woman Wines

Jolandie Fouche, geboren in Kaapstad is Wolf & Woman Wines. Ze groeide op in Swartland, waar ze het grootste deel van haar jeugd doorbracht op de boerderij en verliefd werd op de wijngaarden. Na haar toelatingsexamen studeerde ze agricultuur gevolgd door te leren tijdens fascinerende oogstseizoenen in respectievelijk Australië en Californië. Naast haar werk als wijnmaakster bij Kloovenburg richt ze zich op haar passieproject Wolf & Woman Wines. De man van Jolandie kwam met een citaat waarvan hij zei dat het hem aan haar deed denken: "Sommige dagen ben ik meer wolf dan vrouw en ik ben nog steeds aan het leren hoe ik moet stoppen met verontschuldigen voor mijn wildheid". Tegenwoordig woont ze weer thuis in Swartland met haar gezin. Als ze niet in de kelder of in de wijngaarden is, kun je haar ergens buiten vinden om de natuur te verkennen en allerlei avonturen te beleven met haar familie. Ze houdt ook van lekker eten en wijn delen met vrienden. Zoals een unieke culturele achtergrond en een unieke reeks persoonlijke ervaringen invloed heeft op de wijnen die een oenoloog produceert. Door een wijn te maken die hun persoonlijke verhaal vertelt. Er worden vijf verschillende (cepage)wijnen geproduceerd: chenin blanc, grenache blanc, grenache rosé, pinotage en syrah.