Vrignaud
Vrignaud
Petit Chablis 2015
In de geur is de wijn open, met citrusfruit en florale tonen. In de smaak heeft de wijn een vriendelijke aanzet, met wit fruit, knisperende zuren en minerale tonen. Met je ogen dicht lijkt het een prachtige Chablis!
€16,95
Vrignaud
Chablis 2017
De wijn heeft in de geur tonen van een vers boeket bloemen, mint, leisteen en perzik. In de smaak proeven we naast het royale fruit ook duidelijke stenige mineralen, aangevuld met een licht gerookte toon. 100% biologisch gemaakt!
€19,95
Vrignaud
Chablis 1er Cru Fourchaume 2015
Deze sympathiek geprijsde cru wordt vergist en gerijpt op zijn lie op stalen vaten. Smaakvolle, ferme wijn met wit fruit van appel, peer, perzik en citrus. De wijn kan zeker 7-10 jaar rijpen. Goede combinatie met zeefruit en visgerechten met saus.
€28,95

Vrignaud

Er was enige paniek bij Pasteuning: we kwamen chablis tekort. De matige opbrengsten van jaargang 2012 en 2013 hebben onze allocatie bij Piuze doen slinken. We moesten noodgedwongen op zoek naar een tweede chablisproducent.
Na enig proef- en speurwerk kwamen we terecht bij Guillaume Vrignaud, vijfde generatie van een biodynamisch werkende chablisproducent in Fontenay-près-Chablis. We waren tijdens ons eerste bezoek direct diep onder de indruk van de zuiverheid van de wijnen. Mooie pure chablis, omlijst met vriendelijk fruit. Guillaume zegt zelf ook: 'Het werk in de wijngaarden geeft ons de beste druiven om uitzonderlijke wijnen mee te maken.'
Guillaume is de vijfde generatie Vrignaud die verantwoordelijk is voor de 19 hectare wijngaard. Het bezit van de wijngaarden is tegenwoordig een zegen, want de prijzen daarvan in Chablis zijn de laatste jaren enorm gestegen. Hierdoor, en natuurlijk door de lage opbrengsten van de laatste jaren, zijn de prijzen van chablis behoorlijk omhoog gegaan. Gelukkig geldt dit minder sterk voor Vrignaud en bieden de wijnen heel veel kwaliteit voor hun prijs.