Vincent Dauvissat
Vincent Dauvissat
La Forest 1er cru 2013
Deze 1er cru Chablis van topper Dauvissat flirt niet alleen met de kwaliteit van grand cru's, maar gaat die van grand cru's van andere producenten ruimschoots voorbij.
€44,95
Vincent Dauvissat
Chablis Grand Cru Les Preuses 2012
Een krachtige wijn met een haarscherpe, bijna onnavolgbare zuurgraad, die de wijn een ongekende balans geeft tussen rijkdom, een strakke structuur en een bijzonder soort kruidigheid. Chablis in de allerbeste vorm.
€79,95

Vincent Dauvissat

Opa Robert Dauvissat brengt in 1931 als eerste wijnboer in Chablis zijn eigen wijn op fles. Papa René, een levende (edoch stille) legende, bezorgt de, ouderwets op kleine vaatjes opgevoede, chablis wereldfaam. Samen met zoon Vincent (1957) breidt hij het domein uit tot een kleine 11 ha. De wijnen zijn archetypes van echte chablis die bij het rijpen (3 à 5 jaar verplicht!) naar humus, paddestoelen, verse boter, honing en mineralen gaat geuren en smaken, en waarbij de afdronk met het jaar langer lijkt te worden. Daarnaast worden ze gekenmerkt door een opwekkende fraîcheur in de finale.
De grands cru's, twee ware aristocraten, komen van respectievelijk 1,7 ha Les Clos en 1 ha Les Preuses. De meeste aanplant dateert uit begin jaren zestig. 
Sinds Vincent begin jaren negentig samen met eega Françoise het wijnroer overnam, hebben de wijnen aan diepgang, definitie (van terroir), natuurlijkheid en finesse gewonnen.