Vignobles Despagne
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Vignobles Despagne

Jean-Louis Despagne is een fenomeen. De afgelopen decennia heeft hij de wereld versteld doen staan met zijn sublieme Bordeauxwijnen uit Entre-deux-Mers. 
Hij werkte een aantal jaren als oenoloog in Noord-Afrika en in Noord- en Zuid-Amerika voodat hij in 1969 het domein van zijn vader overnam, domein Tour de Mirambeau in Naujan et Postiac. Jean Louis had er grootse plannen mee. Hij breidde de wijngaard uit van 20 naar 88 hectare, verhoogde de dichtheid van de aanplant tot 5000 stokken per hectare en verlaagde de opbrengst tot 1,5 kilo druiven per stok. Doelstelling: betere rijpheid en meer concentratie in de wijn.
Ook in de kelder streefde hij naar perfectie. De gisting vond voortaan plaats onder volledige temperatuurscontrole en alle vinificatie- en opslagruimtes werden geklimatiseerd. De grote mate van hygiëne leidde in 1997 tot het krijgen van een ISO 9002 certificaat. Het was het eerste ISO-certificaat dat aan een Frans wijnbedrijf werd uitgereikt. In 1999 werden de 10 hectare opnieuw beplant en werd de plantdichtheid opgeschroefd van 5000 naar wel 10000 stokken per hectare! Hierdoor zijn de opbrengsten klein maar is de concentratie per druif enorm.
De wijnen van Tour de Mirambeau zijn als gevolg van alle bovenstaande inspanningen toonbeelden van zuiverheid, ongeacht de kleur. Inmiddels staat Thibault Despagne, zoon van Jean-Louis, aan het roer van het bedrijf.