Vignerons de la Colline Éternelle
Vignerons de la Colline Éternelle
Bourgogne Blanc Prestige Vézelay 2018
Naast de reguliere Cuvée Chardonnay maken ze in Vezelay ook deze witte Prestige Cuvée. De druiven komen van een enkele wijngaard, les Saulniers. In de geur steenfruit, citrustonen en een subtiele geur van bloesem. De smaak zuiver en rond met subtiel hout
24% korting
€20,95 €15,99
Vignerons de la Colline Éternelle
Bourgogne Blanc Vézelay 2021
Inmiddels is de beroemde wijnmaker Raveneau (voorheen de wijnmaker van deze wijn) legendarisch geworden in Chablis en is de stijl van de wijn onveranderd gebleven. De wijn wordt gemaakt van 100% chardonnay.
€17,95
Vignerons de la Colline Éternelle
Ratafia 0,7 l
Ratafia is gemaakt van het sap van chardonnay en versterkt met Marc de Bourgogne. Hij rijpt een jaar op eiken vaten en krijgt een mooie amberkleur. In de geur tonen van gedroogd of gekonfijt fruit. De smaak is heerlijk rond, rijk met subtiele vanilletonen
€19,95

Vignerons de la Colline Éternelle

Vignerons de la Colline Éternelle is de nieuwe naam van de voormalige Cave Henry de Vézelay, waarmee we al een lange periode samenwerken. Het betreft een kleine coöperatie, 30 jaar geleden opgericht en gevestigd dicht bij het Franse stadje Vézelay, dat beroemd is om zijn eeuwenoude basiliek. De twaalf leden van deze coöperatie bewerken samen 37 hectare wijngaard, voornamelijk beplant met chardonnay. De eerste jaren stelde de cave Bernard Raveneau aan als wijnmaker, de zoon van een van de allerbeste chablis-producenten. Bernard  benadrukte, dat alle kwaliteit van de wijnen in de wijngaard bepaald wordt. De druiven van de gezamenlijke 34 hectare worden grotendeels met de hand geoogst en er is een systeem van betaling dat gebaseerd is op het werk dat verricht is in de wijngaarden en op de uiteindelijke kwaliteit van de druiven.
De aanwezigheid van de wijnstok in Vézelay gaat terug tot het eind van de 1e na Christus. Hij werd vanuit het zuiden meegenomen door de Romeinen. Maar de echte ontwikkeling in de wijnbouw vond plaats aan het einde van de 9e eeuw. De stichting van een Benedictijns nonnenklooster in 860 bracht een enorme toename van wijngaarden met zich mee. Het heeft echter tot begin jaren ‘70 geduurd voordat de wijnbouw rondom Vézelay weer tot leven kwam.