Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Vic

Vic

Tussen Béziers en Vias in de Franse Languedoc ligt het wijndomein van Jérôme Vic. Hij managet het familiedomein met veel passie en enthousiasme. Het assortiment van Vic bestaat vooral uit wijnen in de lage prijsklasse, die vaak tot prijswinnaars op de diverse concoursen worden bekroond. Zo werd in 2012 en 2014 de Les Hauts de Median Petit Verdot gekozen tot ‘Wijn van het Jaar’ op het Proefschrift Wijnconcours. Ondanks de productie van miljoenen flessen wijn wordt er in de wijngaard gewerkt zoals op een topdomein. Een team van wel 15 personen is dagelijks in de wijngaarden te vinden om deze in topconditie te houden. Er wordt - waar mogelijk - biologisch en natuurvriendelijk gewerkt. Hierdoor zijn de wijnen van Vic van een constante kwaliteit en daarmee een vaste waarde als huiswijn in diverse restaurants. 

Vic Petit Pont Rosé 2015
Vic

Petit Pont Rosé 2015

Alle rosé's van domaine Vic zijn de laatste paar jaren opvallend verbeterd, ook deze Petit Pont. Het schilcontact van de grenache, merlot en cinsault bedraagt niet meer dan acht uur om deze rosé voor te bereiden.

€5,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vic Petit Pont Rouge 2016
Vic

Petit Pont Rouge 2016

Een niet alledaagse, maar slimme blend van grenache, cinsault en cabernet sauvignon. Vergist volgens de macération carbonique methode waardoor een heerlijk fris sappige wijn verkregen wordt.

€5,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vic Petit Pont Blanc 2016
Vic

Petit Pont Blanc 2016

Petit Pont is ontstaan door de grote vraag naar voordelige, maar goede, zuivere wijn. De volle, bloemige rijkdom van de vermentino, gemixt met de knisperend frisse smaken van de sauvignon, is een trouvaille die heel goed heeft uitgepakt.

€5,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vic Comte de Bergon Rosé 2016
Vic

Comte de Bergon Rosé 2016

Wat prijs-/kwaliteitsverhouding betreft, heeft deze rosé nauwelijks concurrentie en wordt in de jaarlijkse wijngidsen gewaardeerd en herkend. De basis ligt bij grenache- en cinsaultdruiven van klei- en gravelbodems.

€6,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vic Comte de Bergon Rouge 2016
Vic

Comte de Bergon Rouge 2016

Heerlijk, puur rood fruit in geur en smaak met veel frisheid en lengte en subtiele nuances van provençaalse kruiden. De tannines geven een lichte structuur aan de wijn, maar zijn terughoudend.

€6,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vic Comte de Bergon Blanc 2016
Vic

Comte de Bergon Blanc 2016

De wijn is heel floraal en fruitig in de geur, met vol geel fruit. De smaak is sappig, fris en mild. Een knappe uitgebalanceerde (dagelijkse) wijn, geschikt als aperitief of bij een uitgebreid buffet.

€6,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vic Les Hauts de Median Petit Verdot 2016
Vic

Les Hauts de Median Petit Verdot 2016

Jérôme Vic en Aurélie Trébuchon slagen er elk jaar weer in om van dit edele druivenras een klassewijn te maken die karakter combineert met een hoog lekkergehalte. Hij is zeer verteerbaar, licht gekoeld drinkbaar.

€7,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies