Valpantena
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Valpantena

In een kroniek uit 1477 wordt geschreven over de 'idyllische valleien met al die bronnen en mooie dalen, prachtige fonteinen en wijngaarden in overvloed' van Valpantena.
 En nog veel eerder werd er door een Romeins geschiedschrijver geschreven dat Valpantena in het Grieks 'vallei van de goden' betekent.
Cantina Valpantena is door verschillende Veronese wijnbouwers opgericht als een coöperatie. Het bedrijf bestaat sinds 1958 en heeft nu ongeveer 300 leden, meestal kleine wijnbedrijven die in totaal circa 600 hectare wijngaarden bezitten. Alle wijnbedrijven zijn opgenomen in de 'gecontroleerde herkomstgebieden' rond Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella. 
In 2003 werd gefuseerd met met de Oleificio delle Colline Veronesi, 150 producenten van olijfolie. Dit gaf een nieuwe impuls aan de olie- en wijnhandel van Valpantena. De producten hebben een uitstekend niveau bereikt, dankzij de inzet en zorg voor het gehele productieproces, waar traditie en technologische innovatie in elkaar overlopen. Cantina Valpantena is in staat om alle goede eigenschappen van de, door de leden geleverde, druiven en olijven volledig te benutten. De range wijnen is groot: IGT-wijnen van bijna alle druivenrassen rond Verona en Veneto, zoals garganega, pinot grigio en corvina, en een uitstekende serie DOC-wijnen, zoals Lugana, Soave, Valpolicella en Amarone. De wijnen kunnen uitstekend de concurrentie aan met andere producenten van naam en faam in de regio. De prijsstellingen zijn bijzonder gunstig voor de geboden, constante kwaliteit.