Val de Vid
Val de Vid
Eylo Rueda 2019
Deze frisse en volfruitige wijn van 85% verdejo en 15% viura is meteen al bijzonder prettig in de geur, met stuivende tonen van limoen, appel en wat exotisch fruit. In de smaak vooral sappig, boordevol fruit, met accenten van vers groen en venkel.
€8,75

Val de Vid

Het Rueda-gebied heeft de afgelopen jaren een enorme vooruitgang geboekt en het is daarmee een goed voorbeeld van de groei die we de afgelopen jaren hebben gezien in de algehele Spaanse wijnindustrie. Van oudsher stond Rueda bekend om haar geoxideerde, sherryachtige wijnen gemaakt van de lokale verdejodruif. Vandaag de dag speelt dit druivenras een belangrijke rol in het moderniseringsproces van de Spaanse wijnbouw en in de nieuwe stijl Spaanse witte wijnen.
Val de Vid ligt in het gebied rond Valladolid, in het plaatsje Serrada. Sinds 1996 wordt hier kwaliteitsgericht en met de meest geavanceerde technologie gewerkt, dit in combinatie met de traditionele vinificatiemethodes. Hiermee creëert het huis wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en met een unieke expressie.