Triennes
Triennes
Rosé 2022
De rosé toont een scala aan verfijnde maar ook stuivende aroma’s. Tiptop fruit van aardbeien, perzik en citrus, gemengd met het florale van witte bloemen en verse groene kruiden. Het is een bekoorlijke verleider met een mineralige kern en droog.
€14,50

Triennes

Domaine de Triennes is een wijndomein dat is opgericht door twee beroemde Bourgognehuizen: Domaine de la Romanée-Conti en Domaine Dujac. 
Met hun wereldberoemde domeinen bereikten zij de absolute top op wijngebied en ze gingen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Samen met een zakenman uit Parijs ging men op avontuur in Zuid-Frankrijk, waar men het Domaine du Logis de Nans in de Var ontdekte, ten oosten van Aix-en-Provence, met haar zacht glooiende hellingen op het zuiden. Het koele microklimaat en de klei-en kalksteenbodems zagen zij als ideaal voor wijnbouw. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 400 meter en zijn beplant met druivenrassen die misschien niet typerend voor de streek zijn, maar wel het beste bij het gevonden terroir passen. Het landgoed werd omgedoopt tot Triennes, een verwijzing naar Triennia, het driejaarlijkse festival rond de Romeinse wijngod Bacchus. 
Hun doel is bereikt: in de Provence wijnen maken met dezelfde precisie en finesse als in de Bourgogne, maar dan gelukkig wel voor andere prijzen!