Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Tierra

Tierra

Het wijnbedrijf Tierra staat in de oude Joodse wijk in het plaatsje Labastida en bezit kelders die ruim 500 jaar oud zijn! In deze kelders, een netwerk van zeer oude uitgehakte gangen, rijpen alle wijnen van Labastida in eiken vaten onder de beste omstandigheden. Labastida ligt midden in het Rioja Alavesa gebied, waar de meest verfijnde en elegante Rioja-wijnen vandaan komen en dat tevens deel uitmaakt van Baskenland.

Eigenlijk heet het wijngoed voluit Tierra Agricola Labastida. De leden van dit hechte familiebedrijf voelen zich onlosmakelijk verbonden met hun grondgebied en de naam ‘Tierra’ is derhalve een bewuste en passende keuze. Op de 30 hectare wijngaarden wordt veel aandacht besteed aan de beplanting van geschikte druivenrassen ten opzichte van de bodemstructuur en de oriëntatie. Het grootste gedeelte van de wijngaarden is beplant met tempranillo, daarnaast garnacha tinto en blanco, viura, graciano en malvasia van wel honderd jaar oude ranken! Onlangs werd hun Joven, de El Primavera, uitgeroepen tot beste Joven van Spanje! Naast de Labastida-serie is er ook de Exeo-range. Dit zijn modern gemaakte wijnen waarin de elegantie van de Alavesa-regio optimaal naar voren komt. 

-22%
Tierra Blanco Fermentado en Barrica 2015
Tierra

Blanco Fermentado en Barrica 2015

In de geur heeft hij tonen van tropisch fruit, nectarine, brioche en wat vanille van de houtrijping. In de mond waaiert hij breed uit en is hij vlezig en goed gevuld met zacht wit fruit, toast en mineralen. Een Bourgondische wijn.

€10,95
€13,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Tierra El Primavera 2013
Tierra

El Primavera 2013

Donkere tempranillo met een drup witte viura. De kleur van donkerpaars kersensap. Zo jeugdig ziet de wijn eruit. Het fruit spat je ook bijna zodanig tegemoet. Zwarte en blauwe bessen, maar ook rode bessen en kersen met een heerlijk zuurtje.

€11,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
-15%
Tierra Crianza 2014
Tierra

Crianza 2014

Een heerlijke, volle en open wijn die in de geur veel zongerijpt en ingemaakt donker fruit toont en waarin het hout stijlvol en subtiel is verweven. Het rijpe, jammy fruit en de houttoets zetten zich ook door in de smaak en blijven verleidelijk..

€12,75
€14,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Tierra Crianza 2013
Tierra

Crianza 2013

Het is een heerlijke, volle en open wijn die in de geur veel rijp fruit toont (kersen) en waarin het hout stijlvol en subtiel is verweven. Het rijpe fruit zet zich ook door in de smaak en blijft verleidelijk in de afdronk.

€13,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Tierra Fidel Blanco 2010
Tierra

Fidel Blanco 2010

De witte Fidel is genoemd naar de vader des huizes. Het is een spectaculaire Rioja afkomstig van een wijgaard van 75 jaar oud. De blend is zeer breed vergeleken met wat men gewend is van witte wijn uit deze streek.

€34,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Tierra Fidel Tinto 2009
Tierra

Fidel Tinto 2009

De rode Tierra Fidel vertegenwoordigt de persoonlijkheid en het doorzettingsvermogen van de vader des huizes, Fidel. Het is één van de meest zeldzame wijnen van de Rioja! Dat komt vooral door de niet alledaagse blend van 50% graciano en 50% garnacha.

€35,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies