Tierra
Tierra
Crianza 2018
Een heerlijke, volle en open wijn die in de geur veel zongerijpt en ingemaakt donker fruit toont en waarin het hout stijlvol en subtiel is verweven. Het rijpe, jammy fruit en de houttoets zetten zich ook door in de smaak en blijven verleidelijk..
25% korting
€15,95 €11,99
Tierra
Blanco Fermentado en Barrica 2019
In de geur heeft hij tonen van tropisch fruit, nectarine, brioche en wat vanille van de houtrijping. In de mond waaiert hij breed uit en is hij vlezig en goed gevuld met zacht wit fruit, toast en mineralen. Een Bourgondische wijn.
€13,50
Tierra
La Grena 2018
Deze zeldzame witte Rioja is gemaakt van 100% malvasia van stokken van 110 jaar oud! Een indrukwekkend parfum gemarkeerd door een breed scala aan nuances. De smaak aanzet is imposant, fris, evenwichtig, met genuanceerde fruittonen van perzik, gele pruimen
€44,95

Tierra

Het wijnbedrijf Tierra staat in de oude Joodse wijk in het plaatsje Labastida en bezit kelders die ruim 500 jaar oud zijn! In deze kelders, een netwerk van zeer oude uitgehakte gangen, rijpen alle wijnen van Labastida in eiken vaten onder de beste omstandigheden. Labastida ligt midden in het Rioja Alavesa gebied, waar de meest verfijnde en elegante Rioja-wijnen vandaan komen en dat tevens deel uitmaakt van Baskenland.

Eigenlijk heet het wijngoed voluit Tierra Agricola Labastida. De leden van dit hechte familiebedrijf voelen zich onlosmakelijk verbonden met hun grondgebied en de naam ‘Tierra’ is derhalve een bewuste en passende keuze. Op de 30 hectare wijngaarden wordt veel aandacht besteed aan de beplanting van geschikte druivenrassen ten opzichte van de bodemstructuur en de oriëntatie. Het grootste gedeelte van de wijngaarden is beplant met tempranillo, daarnaast garnacha tinto en blanco, viura, graciano en malvasia van wel honderd jaar oude ranken! Onlangs werd hun Joven, de El Primavera, uitgeroepen tot beste Joven van Spanje! Naast de Labastida-serie is er ook de Exeo-range. Dit zijn modern gemaakte wijnen waarin de elegantie van de Alavesa-regio optimaal naar voren komt.