Tedeschi
Tedeschi
Ripasso Capitel San Rocco 2016
De smaak van de wijn is zeer fruitig, evenwichtig en goed gestructureerd. Alcohol en zuurgraad zijn in goede harmonie. De wijn is warm en rond.
€19,95
Tedeschi
Amarone Capitel Monte Olmi 2012
De wijn is fonkelend robijnrood. In de geur aroma's van gemalen bramen, kruiden en bloemen gecombineerd met tonen van het Slavonisch eiken. De smaak is vol, met peperige, bessen karakter, medium tannines en een fijne voortzetting.
€77,95
Tedeschi
Amarone 2013 Magnum
De geur geeft tonen van vanille en geraffineerde secundaire aroma's, afhankelijk van de duur van de rijping in het vat. Tonen van zoet fruit zoals bessen, blauwe bessen, kersen, afhankelijk van de soorten druiven.
€87,95

Tedeschi

Tedeschi is een van de onbetwiste toppers van Valpolicella. Niet alleen de wijnen van gedroogde druiven, maar ook de ‘gewone’ valpolicella's mogen gelden als specialiteiten van het familiebedrijf Tedeschi. Vader Renzo heeft de zaken inmiddels overgedaan aan zijn zoon Riccardo, die nu de puntjes op de i zet. Deze nieuw aangetreden generatie geeft het bedrijf nog extra impulsen, bijvoorbeeld met een verrassende nieuwe Valpolicella. Mede door een rijping van een maand of tien op Frans eiken wordt door Riccardo een onherkenbaar krachtige valpolicella gecreëerd, iets totaal anders dan de lichtere wijn die we gewend zijn. Deze wijn is afkomstig van de eigen wijngaard Fabriseria, waarvan in topjaren overigens een fantastische amarone wordt geoogst.
Tedeschi maakt een breed scala aan wijnen, niet alleen rood, maar ook wit op basis van druiven uit aangrenzende streken als Soave en Bianco die Custoza. Een deel van de druiven wordt aangekocht bij andere producenten. In dat geval oefent Tedeschi gedurende het groeiseizoen intensief toezicht uit op de gang van zaken in de wijngaard. De beste wijnen zijn afkomstig van eigen wijngaarden uit het hart van de streek, de Valpolicella Classico. Met enkele andere producenten zet Tedeschi zich in voor strengere regels voor valpolicella, amarone en recioto. Terecht is men hier van mening dat wijnen op basis van te hoge opbrengsten, afkomstig uit de vruchtbare Povlakte, de DOC Valpolicella eigenlijk onwaardig zijn. En deze wijnen passen zeker niet bij het perfectionisme van bijzondere Valpolicella-producenten als Fratelli Tedeschi.