Sylvain Morey
Sylvain Morey
Chassagne-Montrachet Blanc 2017
Sylvain bezit twee wijngaardpercelen villagewijn in Chassagne Montrachet net onder het dorp (Meix Goudard en Les Pierres) en met een totale oppervlakte van slechts 0,21 hectare,
€72,95
Sylvain Morey
Chassagne-Montrachet 1er Cru Champs Gains 2017
Sylvain bezit 0.39 hectare van de premier cru Champs Gains.. De wijnstokken zijn vrij oud, ongeveer 60 jaar oud en genereren een wijn die behoorlijk vol is met een solide minerale structuur.
€89,95

Sylvain Morey

Sylvain Morey is de zoon van Jean-Marc Morey uit Chassagne-Montrachet, wiens wijnen jarenlang ons assortiment sier(d)en. Na Jean-Marc's pensionering In 2014 werden de wijngaardpercelen verdeeld tussen Sylvan en zijn zus Caroline. De gedreven Sylvain verliet al veel eerder de Bourgogne, vastbesloten om zijn eigen weg te vinden en had een wijndomein gesticht in de veel zuidelijker gelegen Luberon. Zijn ervaring met dit eigen project, gecombineerd met de diepgaande kennis die hij bij zijn vader opdeed, heeft Sylvain tot een bedachtzame maar zelfverzekerde wijnproducent gebracht, iemand die de traditionele manier respecteert waarop zijn vader werkte, maar ook zijn eigen sensitiviteit naar voren brengt. Hij was direct van plan om zijn tijd tussen Chassagne en Luberon te splitsen en dezelfde kelder te behouden waarin zijn vader altijd heeft gewerkt. Bij zijn eerste releases in 2014 is zijn stempel op de wijnen duidelijk. De wijnen hebben iets meer kracht dan die van zijn vader, zijn rijker van structuur maar hebben de flinke minerale kant behouden. Het Bourgondische erfgoed van Sylvain laat echt zien wat zijn hoge productienormen zijn. De oogsten hier kunnen vrij laat zijn vanwege het koelere en relatief droge klimaat. Al het fruit voor Sylvain's wijnen wordt met de hand geoogst, met een strenge selectie die gemaakt wordt in de wijngaarden. Fermentaties voor zowel wit en rood mogen spontaan beginnen met inheemse gisten. Hij probeert een zachte extractie te maken voor de rode wijnen met  minimale remontages en géén pigeage (omroeren van de most). Zodra de gisting voltooid is, worden de wijnen gerijpt in vaten van verschillende grootte of betonnen tanks voordat ze worden gebotteld met slechts minimale filtratie wanneer dit nodig blijkt.