Springfield
Springfield
Sauvignon Blanc ‘Life from Stone’ 2020
Afkomstig van de meest kwartshoudende stenige akkers, vergist tot een spektakel vol mineralige en peperige tonen en veel complex fruit. Zonder meer één van de meest opzienbarende sauvignons van het land!
€17,95
Springfield
Miss Lucy 2019
Zoals vele andere marine vissoorten, is de Miss Lucy over-geëxploiteerd en wordt nu kritisch bedreigd. De wijn is eigenlijk een ode aan de zee en niet zozeer aan de dinertafel, volgens Springfield.
€18,95
Springfield
Wild Yeast Chardonnay 2019
Deze chardonnay is er één die met kop en schouders boven alle andere soortgelijke wijnen uit Robertson uitsteekt en geheel op zichzelf staat. Niets van de natuurlijke aroma's van het fijne delicate fruit wordt verstoord door het houtgebruik.
€20,95
Springfield
Whole Berry Cabernet Sauvignon 2018
De hele druiven gaan ongekneusd in open vergistingtanks. Alles verloopt op natuurlijke wijze. De ongefilterde wijn heeft een authentiek cabernet-karakter met puur zoet fruit van cassis en zwarte bessen, is romig en heeft zachte tannines.
€20,95
Springfield
Work of Time 2014
c (ongefilterd) werd vrijgegeven. Het lange wachten, eigenlijk alleen gerechtvaardigd door de passie van Springfield, werpt nu zijn vruchten af en wordt illustratief 'The Work of Time' genoemd.
€26,95
Springfield
Chardonnay Méthode Ancienne 2017
Biologische chardonnay gemaakt in de oude Bourgondische stijl, dat wil zeggen: natuurlijke vergisting in eiken vaten, rijping 'sur lie', ongeklaard en ongefilterd. Dit resulteert in een wijn met een uniek en klassiek karakter die lang kan rijpen.
€41,95
Springfield
Cabernet Sauvignon Méthode Ancienne 2013
Ervaar de smaak van een pure cabernet! Biologisch gemaakt, geen zwavel, natuurlijke gistcellen, niet geklaard, niet gefilterd en niet gestabiliseerd. Een complexe wijn die je tenminste één keer in je leven geproefd moet hebben!
€51,95

Springfield

In het hart van de Zuid-Afrikaanse streek Robertson vinden we het dynamische familiebedrijf Springfield. Eigenaar is de familie Bruwer, vierde generatie wijnboeren en negende generatie nakomelingen uit een geslacht van Hugenoten, de Bruères. Zij kwamen in 1688 vanuit de Loirestreek naar Zuid-Afrika, bijna letterlijk met een hele partij druivenstokken onder hun arm. 


Het bedrijf bevindt zich op een prachtige plek, die je bereikt via een door bomen geflankeerde, typisch Zuid-Afrikaanse onverharde weg. De ondergrond van de wijngaarden heeft een hoog kalksteengehalte, maar varieert sterk in de verschillende delen van het estate, van uitgesproken kleiig tot zeer stenig. Direct aan de Breederivier is het gehalte aan zand juist weer hoger. Door het arme karakter van de ondergrond is deze bodem zeer geschikt voor de wijnbouw. Een andere gunstige factor zijn de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Door de geringe hoeveelheid regen, niet meer dan 200 millimeter per jaar, is irrigatie van de stokken noodzakelijk. Een voordeel van de droogte is dat er weinig behandeling nodig is tegen ziektes en er derhalve maar weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Ook wordt er gewerkt met de natuurlijke gisten.

Op dit moment is de leiding van Springfield in handen van een broer-en-zus-team: Abrie and Jeanette Bruwer, die net zoveel passie hebben voor de wijn als de generaties voor hen. Zij worden bijgestaan door trouwe medewerkers, die soms al tientallen jaren op Springfield werkzaam zijn. Jeanette houdt zich vooral bezig met de marketing van de wijnen, terwijl specialist Abrie zijn aandacht heeft gericht op de wijngaarden en het wijnmaken. Dat is de kracht van een familiebedrijf: de persoonlijke aandacht voor alle details. Ook voor de bezoekers van het estate is de familie-atmosfeer die het bedrijf ademt een bijzondere ervaring.

Door zijn bezoeken aan Frankrijk heeft Abrie geleerd om in de wijngaard nieuwe snoeitechnieken toe te passen. Daarbij wordt het accent gelegd op de groei van nieuwe scheuten, die de druiven in de zomer beschermen tegen de hete middagzon van Robertson. De rendementen zijn sterk beperkt, om een hoge kwaliteit fruit te kunnen produceren, voor wijnen met veel diepte en structuur. Hoewel de witte wijnen hier altijd heel succesvol zijn geweest, zijn er de laatste jaren toch meer blauwe druiven aangeplant, zoals cabernet franc, merlot en pinot noir. Daarmee is de verhouding tussen rood en wit nu gekomen op 50/50, dus gelijke hoeveelheden. Bij de aanplant is er scherp op gelet dat elk druivenras is aangeplant op de meest geschikte ondergrond en in het meest geschikte microklimaat. Zo kan er met elke druif een optimaal resultaat geboekt worden.