Simonsig
Simonsig
Kaapse Vonkel Brut 2022
Simonsig was de eerste die Kaapse Vonkel produceerde, de Zuid Afrikaanse tegenhanger van champagne. Hij is dus niet de eerste de beste, maar de eerste én de beste! Volop bekroond over de hele wereld. Een echte champagne-mix.
€18,95

Simonsig

Het landgoed Simonsig behoort toe aan de familie Malan, van oorsprong afkomstig uit de Franse streek de Luberon, die in 1688 voet zette op Kaapse bodem. Frans Malan stichtte zijn bedrijf in 1953 en werd een van de voortrekkers van het moderne, huidige Stellenbosch als wijngebied. De naam van het wijngoed is afgeleid van het prachtige zicht op de Simonsberg. Malan was een van de eersten die zijn eigen wijn ging bottelen, andere druivenrassen aanplantte en moderne productiemethoden introduceerde. De Zuid-Afrikaanse tegenhanger van champagne, de Kaapse vonkelwijn werd in 1971 op Simonsig gelanceerd. De huidige leiding is in handen van de 3e en 4e generatie Malan: de drie broers François (wijngaard), Johan (kelder) en Pieter (marketing) en kleinzoon François-Jacques.
Simonsig beschikt over 300 hectare aan wijngaarden, beplant met een uitgebreid spectrum aan druivenrassen voor rode en witte wijnen. Naast wijnbouw vindt hier ook fruitteelt plaats. Het modern uitgeruste wijngoed ligt ongeveer zes kilometer ten noorden van Stellenbosch en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers.