Sigl
Sigl
Grüner Veltliner Federspiel Frauenweingarten 2022
De wijn is 'to the point', fris mineralig en evenwichtig. Fruit van witte perzik, een beetje kruisbes, iets exotisch wit fruit op de achtergrond en echt lekkere zuren.
€18,50

Sigl

In het midden van de wijngaarden van Rossatz, in de streek Wachau, ligt het Weingut Sigl verscholen. De Wachau is het kwaliteitsgebied van Oostenrijk, zeker als het om de grüner veltliner gaat
Creativiteit en gevoel in combinatie met een gedegen opleiding en modern wijnmaken vormen de basis voor de hoge kwaliteit van Sigls wijnen. Deze zijn afkomstig van de beste wijngaarden, waaronder Steiger, Frauenweingarten en Kirnberg.
De wijngaarden omvatten slechts 6,5 hectare en de klassiekers grüner veltliner en riesling groeien hier naast de rode zweigelt. De Wachau kent bijzondere klimatologische omstandigheden. Door hiervan gebruik te maken, de druiven perfect rijp te plukken en ze op de juiste wijze te verwerken creëert Sigl de basis voor het onderscheidend vermogen van zijn prachtige wijnen. Het werk in de wijngaard is bovendien perfect georganiseerd en er wordt biologisch werkt, hetgeen nog verder bijdraagt aan de puurheid van de wijnen.
Daar waar de buren inmiddels torenhoge prijzen vragen voor hun wijnen, zijn die van Sigl juist gematigd.