Shaw & Smith
Shaw & Smith
Sauvignon Blanc 2020
Jaargang 2019 sauvignon blanc is alweer de 30e, die Shaw en Smith gemaakt hebben. De zuivere, slanke en bovenal zelfverzekerde stijl is typerend voor Adelaide. De neus is vol en rijp, meer grapefruit dan kruisbes en absoluut niet te grassig. In de smaak k
€20,95
Shaw & Smith
Shiraz Adelaide Hills 2018
Inmiddels is deze shiraz al eens tot de beste van Australië bekroond. De stijl is een ommekeer in het land te noemen, want er zijn maar weinig ‘wineries’ in Australië in staat om wijnen te maken met zoveel verfijning, finesse en terroir.
€30,95
Shaw & Smith
Chardonnay M3 2018
Deze chardonnay laat zich niet vergelijken met de wulpse, vette, en exotische fruitbakken die in Australië de mensen nog steeds moeten vermaken.
M3...meesterlijk, mysterieus, magisch...
€30,95

Shaw & Smith

Ooit werd door de twee neven ‘S’ - Michael Hill Smith en Martin Shaw - tijdens een lange lunch de samenwerking beklonken om in de relatief koele streek van de Adelaide Hills hun visie en ideeën over wijn vorm te gaan geven. Blockbusterwijnen zijn er te over Down Under, maar het was hun doelstelling om verfijnde, elegante terroirwijnen met diepte te maken die wereldwijd met soortgenoten kunnen wedijveren. Dat doel is duidelijk gehaald. Het wijngoed omvat 46 hectare en er wordt op alle fronten ecologisch gewerkt. De sauvignon blanc én de shiraz zijn al tot de beste van Australië bekroond. Het wijnbedrijf is een fenomeen in het land; weinig ‘wineries’ in Australië zijn in staat om wijnen te maken met zoveel verfijning, finesse en terroirkenmerken. Shaw en Smith zijn gespecialiseerd in sauvignon blanc, 'koel klimaat' chardonnay, shiraz en pinot noir.