Shaw & Smith
Shaw & Smith
Sauvignon Blanc 2021
De zuivere, slanke en bovenal zelfverzekerde stijl van deze wijn is typerend voor Adelaide. De neus is vol en rijp, meer grapefruit dan kruisbes en absoluut niet te grassig. In de smaak kraakhelder, evenwichtig met de fraicheur van knapperige citrus.
€23,95
Shaw & Smith
Shiraz Adelaide Hills 2018
Inmiddels is deze shiraz al eens tot de beste van Australië bekroond. De stijl is een ommekeer in het land te noemen, want er zijn maar weinig ‘wineries’ in Australië in staat om wijnen te maken met zoveel verfijning, finesse en terroirexpressie.
€30,95
Shaw & Smith
Chardonnay M3 2021
Deze chardonnay laat zich niet vergelijken met de wulpse, vette en exotische fruitbommen die in Australië toch nog steeds de boventoon voeren. M3: meesterlijk, mysterieus, magisch...
€34,95

Shaw & Smith

Ooit werd door de twee neven ‘S’ - Michael Hill Smith en Martin Shaw - tijdens een lange lunch de samenwerking beklonken om in de relatief koele streek van de Adelaide Hills hun visie en ideeën over wijn vorm te gaan geven. Blockbusterwijnen zijn er te over Down Under, maar het was hun doelstelling om verfijnde, elegante terroirwijnen met diepte te maken die wereldwijd met soortgenoten kunnen wedijveren. Dat doel is duidelijk gehaald. Het wijngoed omvat 46 hectare en er wordt op alle fronten ecologisch gewerkt. De sauvignon blanc én de shiraz zijn al tot de beste van Australië bekroond. Het wijnbedrijf is een fenomeen in het land; weinig ‘wineries’ in Australië zijn in staat om wijnen te maken met zoveel verfijning, finesse en terroirkenmerken. Shaw en Smith zijn gespecialiseerd in sauvignon blanc, 'koel klimaat' chardonnay, shiraz en pinot noir.