Schoffit
Schoffit
Pinot Blanc Auxerrois VV 2022
De druiven van Schoffit komen van oude wijngaarden, de meeste stokken zijn 50+ jaar oud. Daardoor onderscheidt de Pinot Blanc Auxerrois van Schoffit zich door zijn complexiteit en potentieel om te ouderen.
€14,95
Schoffit
Muscat Tradition 2019
Bernard Schoffit maakt elk jaar weer een muscat die bijzonder uitnodigend is. Sappig, fris met bloemen en rozen; alsof je een hap druiven neemt! Verwen jezelf af en toe met deze smaakvolle wijn, voordat hij weer op is...
21% korting
€18,95 €14,99
Schoffit
Chasselas Vieilles Vignes 2022
Bernard Schoffit heeft gelukkig nog een wijngaard met zeer oude stokken (80+jaar!) die hij vertroetelt en die mooie, zelfs indrukwekkende wijnen geven. Sterker nog, Schoffit is beroemd geworden door deze Chasselas!
€15,50
Schoffit
Riesling Lieu-dit Harth Cuvée Tradition 2018
Riesling Cuvée Tradition is bij Schoffit de droogste cuvée, met geen of nauwelijks restzoet. De inzet van Schoffit om een droger, mineraliger type wijn te maken betaalt zich uit.
€17,95
Schoffit
Gewurztraminer Lieu-dit Harth Cuvée Caroline 2018
Er valt veel te ontdekken in deze wijn: het rijke parfum van gekonfijte lychee, abrikozen, appel, rozen en vijgenjam gaat een spannend gevecht aan met de kruidige tonen die de gewurztraminer van nature heeft.
€18,95
Schoffit
Pinot Gris Cuvée Tradition 2019
De pinot gris van Schoffit is altijd uitbundig. Tonen van peer, meloen en rijpe abrikozen domineren de smaak. Dat maakt de wijn zowel geschikt voor bij de maaltijd (van salade tot foie gras), als aperitief!
€18,95
Schoffit
Pinot Gris Vieilles Vignes Cuvée Alexandre 2016
Deze cuvée van oude wijnstokken is genoemd naar Bernard Schoffit's zoon Alexandre, wiens inbreng ondertussen van grote waarde is voor het wijnbedrijf.
€21,95
Schoffit
Sommerberg Grand Cru Riesling 2022
De Grand Cru Sommerberg heeft een sterk verweerde granieten bodem en is een uitmuntend voorbeeld van een grootse riesling met een evenwichtige structuur.
€34,95
Schoffit
Rangen de Thann Grand Cru Riesling 2020
Schoffit is in de Elzas in het bezit van bijna 5 hectare van een heel bijzondere grand cru: Rangen de Thann. Het is de meest zuidelijke grand cru van de Elzas. Het terroir, onder de naam Clos St. Théobald, bestaat uit vulkanisch gesteente en is fantastisc
€39,95
Schoffit
Rangen de Thann Grand Cru Pinot Gris 2020
Schoffit is in de Elzas in het bezit van bijna 5 hectare van een heel bijzondere grand cru: Rangen de Thann. Het is de meest zuidelijke grand cru van de Elzas. Het terroir, onder de naam Clos St. Théobald, bestaat uit vulkanisch gesteente.
€39,95
Schoffit
Rangen de Thann Grand Cru Gewurztraminer 2020
Schoffit is in de Elzas in het bezit van bijna 5 hectare van een heel bijzondere grand cru: Rangen de Thann. Het is de meest zuidelijke grand cru van de Elzas. Het terroir, onder de naam Clos St. Théobald, bestaat uit vulkanisch gesteente.
€39,95

Schoffit

Domaine Schoffit wordt beschouwd als een van de beste producenten van de Elzas. Waar het domein zich vroeger onderscheidde met wijnen die bijzonder rijk en daardoor minder droog waren, maken ze tegenwoordig rijke wijnen maar dan in een drogere stijl. Tien jaar geleden sprak Bernard Schoffit zich daar al over uit: “Ik wil drogere, gastronomische wijnen maken, waarvan je bij de maaltijd rustig een fles leegdrinkt.” Voor de gehele Elzas is het nastreven van een drogere wijnstijl momenteel een enorme worsteling, want de klimaatsverandering zorgt ervoor dat de wijnen met gemak nog rijker en zoeter (of alcoholischer) worden. Schoffit heeft echter een prachtige balans bereikt, de wijnen zijn merkbaar frisser en mineraliger, zonder het kenmerkende ‘Schoffit-karakter’ te verliezen. Dit is de Elzas op zijn best: aromatische, geconcentreerde, gastronomische witte wijnen van druivenrassen die juist op deze plek zo’n volle, weelderige, fruitige stijl leveren, mét behoud van zuren. Dankzij het gematigde maar wel droge en zonnige klimaat komen de aroma’s langzaam en volledig tot ontwikkeling waardoor de wijnen prachtig expressief zijn. Gastronomisch interessant en geweldig inzetbaar, ook bij Aziatisch en pikant eten!