Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Schoffit

Schoffit

Domaine Schoffit wordt beschouwd als een van de beste producenten van de Elzas. Waar het domein zich vroeger onderscheidde met wijnen die bijzonder rijk en daardoor minder droog waren, maken ze tegenwoordig rijke wijnen maar dan in een drogere stijl. Tien jaar geleden sprak Bernard Schoffit zich daar al over uit: “Ik wil drogere, gastronomische wijnen maken, waarvan je bij de maaltijd rustig een fles leegdrinkt.” Voor de gehele Elzas is het nastreven van een drogere wijnstijl momenteel een enorme worsteling, want de klimaatsverandering zorgt ervoor dat de wijnen met gemak nog rijker en zoeter (of alcoholischer) worden. Schoffit heeft echter een prachtige balans bereikt, de wijnen zijn merkbaar frisser en mineraliger, zonder het kenmerkende ‘Schoffit-karakter’ te verliezen. Dit is de Elzas op zijn best: aromatische, geconcentreerde, gastronomische witte wijnen van druivenrassen die juist op deze plek zo’n volle, weelderige, fruitige stijl leveren, mét behoud van zuren. Dankzij het gematigde maar wel droge en zonnige klimaat komen de aroma’s langzaam en volledig tot ontwikkeling waardoor de wijnen prachtig expressief zijn. Gastronomisch interessant en geweldig inzetbaar, ook bij Aziatisch en pikant eten!

-14%
Schoffit Pinot Blanc Auxerrois VV 2014
Schoffit

Pinot Blanc Auxerrois VV 2014

De druiven van Schoffit komen van oude wijngaarden, de meeste stokken zijn 50+ jaar oud. Daardoor onderscheidt de Pinot Blanc Auxerrois van Schoffit zich door zijn complexiteit en potentieel om te ouderen.

€11,95
€13,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
-14%
Schoffit Chasselas Vieilles Vignes 2015
Schoffit

Chasselas Vieilles Vignes 2015

Bernard Schoffit heeft gelukkig nog een wijngaard met zeer oude stokken 80+jaar!) die hij vertroetelt en die mooie, zelfs indrukwekkende wijnen geven. Sterker nog, Schoffit is beroemd geworden door deze Chasselas!

€12,50
€14,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
-11%
Schoffit Gewurztraminer Lieu-dit Harth Cuvée Caroline 2012
Schoffit

Gewurztraminer Lieu-dit Harth Cuvée Caroline 2012

Er valt veel te ontdekken in deze wijn: het rijke parfum van gekonfijte lychee, abrikozen, appel, rozen en vijgenjam gaat een spannend gevecht aan met de kruidige tonen die de gewurztraminer van nature heeft.

€15,95
€17,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Schoffit Pinot Noir 2014
Schoffit

Pinot Noir 2014

Bijna alle rode wijn in de Elzas wordt van pinot noir gemaakt. Deze originele variant is lichtrood, zelfs bijna roze wijn met rood fruit aroma's en een lichte, frisse, maar verrassend complexe structuur. Licht gekoeld drinken. (12-14ºC)

€16,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Schoffit Riesling Lieu-dit Harth Cuvée Tradition 2013
Schoffit

Riesling Lieu-dit Harth Cuvée Tradition 2013

Riesling Cuvée Tradition is bij Schoffit de droogste cuvée, met geen of nauwelijks restzoet. De inzet van Schoffit om een droger, mineraliger type wijn te maken betaalt zich uit.

€16,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Schoffit Pinot Gris Colmar Cuvée Tradition 2012/14
Schoffit

Pinot Gris Colmar Cuvée Tradition 2012/14

De pinot gris van Schoffit is altijd uitbundig. Tonen van peer, meloen en rijpe abrikozen domineren de smaak. Dat maakt de wijn zowel geschikt voor bij de maaltijd (van salade tot foie gras), als aperitief!

€17,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Schoffit Muscat Tradition 2015
Schoffit

Muscat Tradition 2015

Bernard Schoffit maakt elk jaar weer een muscat die bijzonder uitnodigend is. Sappig, fris met bloemen en rozen; alsof je een hap druiven neemt! Verwen jezelf af en toe met deze smaakvolle wijn, voordat hij weer op is...

€17,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Schoffit Pinot Gris Vieilles Vignes Cuvée Alexandre 2015
Schoffit

Pinot Gris Vieilles Vignes Cuvée Alexandre 2015

Deze cuvée van oude wijnstokken is genoemd naar Bernard Schoffit's zoon Alexandre, wiens inbreng ondertussen van grote waarde is voor het wijnbedrijf.

€21,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Schoffit Gewurztraminer Vieilles Vignes cuvée Alexandre 2016
Schoffit

Gewurztraminer Vieilles Vignes cuvée Alexandre 2016

De wijn bezit een weelderige, olie-achtige textuur, die uitgesproken vol en rond is in de mond. Het is een sexy, bijna decadente wijn om te koppelen aan gekruide gerechten of (zachte) blauwe kazen.

€24,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Schoffit Rangen de Thann Grand Cru Pinot Gris 2010
Schoffit

Rangen de Thann Grand Cru Pinot Gris 2010

Schoffit is in de Elzas in het bezit van bijna 5 hectare van een heel bijzondere grand cru: Rangen de Thann. Het is de meest zuidelijke grand cru van de Elzas. Het terroir, onder de naam Clos St. Théobald, bestaat uit vulkanisch gesteente.

€39,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies