Saint Gayan
Saint Gayan
Côtes du Rhône Trescartes 2018
De rode Côtes du Rhône van Domaine Saint Gayan volgt niet de mode voor een gemakkelijke, lichte Côtes du Rhône. Het is vooral een wijn van karakter, typerend voor de Saint Gayan traditie.
23% korting
€12,25 €9,49
Saint Gayan
Rasteau Ilex 2017
Naast de grenache en syrah is een hoog percentage mourvèdre belangrijk. De druif gedijt het best in de hitte en is een belangrijk ingrediënt van deze altijd vlezige, hecht gestructureerde, terroirwijn!
21% korting
€16,50 €12,99
Saint Gayan
Gigondas 2016
De wijn heeft een diepe kleur en een fluwelen, brede maar frisse smaak die de hele mond beheerst. De lekkere tannines zijn hier belangrijk voor een lange smaakvoortzetting.
€22,95

Saint Gayan

Saint Gayan is een gerespecteerd domein in Gigondas, in de zuidelijke Rhônestreek. Al in de 15e eeuw werd het domein opgericht, maar het eerste directe familielid van de huidige eigenaar Jean Pierre Meffre kocht het in 1709. In 1980 werd 8 hectare toegevoegd en werden enkele percelen omgeruild tegen andere, die beter aansloten bij het terroir. Er is nu 38 hectare wijngaard in cultuur, waarvan 35 goed is voor appellationwijnen.
Er wordt door Jean Pierre Meffre veel waarde gehecht aan de typiciteit van de verschillende terroirs en het koesteren van oude wijnstokken. Er staan wijnranken van meer dan 100 jaar oud, die volgens Meffre de klimaatschommelingen het beste aankunnen en bijna elk jaar voor bijzondere wijnen zorgen.
In 2007 kwam schoonzoon Christian-Yves Carré de Lusançay met zijn technologische kennis het team van Jean Pierre en zijn vrouw Martine versterken. De kelders werden gemoderniseerd en de vinificatie en controle daarop werden subtiel bijgesteld. Ze blijven echter vooral dicht bij zichzelf en zullen de wijnen bijvoorbeeld niet sneller op de markt brengen om zodoende op tijd hoge scores van de schrijvende pers te kunnen binnenhalen.