Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Saint Gayan

Saint Gayan

Saint Gayan is een gerespecteerd domein in Gigondas, in de zuidelijke Rhônestreek. Al in de 15e eeuw werd het domein opgericht, maar het eerste directe familielid van de huidige eigenaar Jean Pierre Meffre kocht het in 1709. In 1980 werd 8 hectare toegevoegd en werden enkele percelen omgeruild tegen andere, die beter aansloten bij het terroir. Er is nu 38 hectare wijngaard in cultuur, waarvan 35 goed is voor appellationwijnen.
Er wordt door Jean Pierre Meffre veel waarde gehecht aan de typiciteit van de verschillende terroirs en het koesteren van oude wijnstokken. Er staan wijnranken van meer dan 100 jaar oud, die volgens Meffre de klimaatschommelingen het beste aankunnen en bijna elk jaar voor bijzondere wijnen zorgen.
In 2007 kwam schoonzoon Christian-Yves Carré de Lusançay met zijn technologische kennis het team van Jean Pierre en zijn vrouw Martine versterken. De kelders werden gemoderniseerd en de vinificatie en controle daarop werden subtiel bijgesteld. Ze blijven echter vooral dicht bij zichzelf en zullen de wijnen bijvoorbeeld niet sneller op de markt brengen om zodoende op tijd hoge scores van de schrijvende pers te kunnen binnenhalen.

Saint Gayan Côtes du Rhône Trescartes 2014
Saint Gayan

Côtes du Rhône Trescartes 2014

De rode Côtes du Rhône van Domaine Saint Gayan volgt niet de mode voor een gemakkelijke, lichte Côtes du Rhône. Het is vooral een wijn van karakter, typerend voor de Saint Gayan traditie.

€9,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Saint Gayan Rasteau Ilex 2013
Saint Gayan

Rasteau Ilex 2013

Naast de grenache en syrah is een hoog percentage mourvèdre belangrijk De druif gedijt het best in de hitte en is een belangrijk ingrediënt van deze altijd vlezige, hecht gestructureerde, terroirwijn!

€14,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Saint Gayan Gigondas 2012
Saint Gayan

Gigondas 2012

De wijn heeft een diepe kleur en een fluwelen, brede maar frisse smaak die de hele mond beheerst. De lekkere tannines zijn hier belangrijk voor een lange smaakvoortzetting.

€19,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Saint Gayan Châteuneuf-du-Pape 2010
Saint Gayan

Châteuneuf-du-Pape 2010

Op dit unieke terroir met een bodem van kalkrijke kleigrond met kiezels, spreken de grenache wijnstokken van 85 jaar oud in hun volle dimensie met zuiver fruit en een structuur met fijne maar krachtige tannines.

€32,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies