Roulot
Roulot
Bourgogne Aligoté 2020
De aligoté wijngaard van Roulot is nog geen hectare groot en behoorlijk oud, deels zelfs geplant door zijn opa. De leeftijd van de wijnstokken varieert van 20 - 80 jaar. Om frisheid te bewaren wordt geen houtlagering toegepast. Vin Naturel!
€99,00
Roulot
Bourgogne Blanc 2020
Van de druiventeelt tot en met de rijping wordt alles gedaan op dezelfde manier als bij Roulot's Meursaults, met als enige verschil de kortere duur van de vatrijping op de fijne droesem. De wijngaard grenst aan de Meursault-appellation.
€149,00
Roulot
Auxey-Duresses 2020
Uit de wijngaarden net boven de grens met Meursault. Goed in het fruit en zeer nauwkeurig. Helder en ultrafris. Echte Roulotwijn! Spanning, veel onderhuidse nuances en aanhoudend in de finale.
€179,00
Roulot
Monthélie 1er Cru Champs-Fulliot 2020
Het is niet verbazend dat op het beste terroir van het relatief onbekende dorp Monthélie, grenzend aan Meursault, in de premier cru Champs-Fulliot een perceel ligt dat eigendom is van Roulot en witte wijn oplevert met een onvervalst Roulot-karakter.
€199,00
Roulot
Meursault Vireuils 2020
De stokken van de lieu-dit Vireuils geven een spannend droog en gespierd glas wijn, maar ook superelegantie. Met groen fruit en mineraliteit van natte stenen. Best te drinken vanaf 2021.
€399,00
Roulot
Meursault Clos du Haut Tesson 2020
Intens en rijk als altijd! Hoge concentratie met abrikozen en zelfs passievrucht. Geladen met een zeebries, als zeezout op de huid. Een van onze favorieten door de jaren heen. Mon Plaisir!
€499,00
Roulot
Meursault 1er Cru Porusot 2020
Porusot: bij Roulot de allerlaatste jaargang van de oude stokken van deze machtige cru met zijn hoge mineraliteit. Heel puur, cool en complex. Veel geduld vereist.
€799,00
Roulot
Meursault 1er Cru Clos des Bouchères 2020
Vaak een beetje vergeten 1er cru, maar dat is volkomen onterecht. Klassieke Meursault met touch van hazelnoot en tegelijk een van Roulots meest bedwelmende exotische wijnen met superieure balans en perfecte zuren. Fabuleus 'from start-to-finish'...
€899,00
Roulot
Corton-Charlemagne Grand Cru 2020
Een van de uitzonderlijkste wijnen uit het micro-negociant-project van Jean-Marc Roulot. Alle druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd in de wijngaard en worden gevinifieerd, gerijpt en gebotteld in de Roulot-kelders door Jean-Marc Roulot.
€899,00
Roulot
Meursault 1er Cru Charmes 2020
Roulot bezit een flink perceel van 1,4 ha en 70+jaar stokken. Citrusbloesem, Frangipani bloesem, lavendel. Zeldzaam intrigerende ziltigheid voor een Charmes. Brede, rijke wijn die zonder twijfel nog veel expansie gaat vertonen. Indringende finale.
€999,00

Roulot

Roulot schaart zich al lang onder de beste domeinen van Meursault. Sinds Jean-Marc Roulot (ook nog een begenadigd filmacteur) het roer overnam van zijn befaamde vader Guy Roulot maakt het de laatste jaren zelfs deel uit van de kleine elite van fenomenale wijnmakers van witte bourgognewijnen en behorende de wijnen tot de meest gewilde van de gehele Bourgogne. Het wijngoed krijgt, volkomen terecht, 3 sterren in het classement van la Revue du Vin de France.
Roulot onderscheidt zich door een buitengewone verfijning en elegantie. Zuivere, pure wijnen waar het doorgronden van het terroir volledig vooropstaat. Bijna alle 15 hectare wijngaarden liggen in Meursault. Jean Marc toont met zijn beste 1er cru's (Perrières, Charmes en Porusots) aan dat Meursault ten onrechte geen grand cru's kent. De wijnen zijn groots en meeslepend als de grote witte grand cru's uit Puligny, Chassagne en Corton. Met de aanschaf van de relatief grote cru Clos Bouchères van het voormalig domein René Manuel is het domein nog danig vergroot.
De druiven worden altijd met de grootste precisie op het juiste moment geoogst, met perfecte zuren en met een sterke minerale ruggengraat. Bourgognes zoals bourgognes bedoeld zijn: zuiver, elegant, complex, heerlijk drinkbaar en ze verhouden zich bijzonder goed tot culinaire topprestaties. De wijnen van Roulot zijn kostbaar en zeer beperkt beschikbaar.