Roche-Audran
Roche-Audran
VdF Merlot 2016
De druiven van elk perceeltje worden apart bereid op betonnen tanks en dan geassembleerd. Merlot met een Rhône karakter, maar nergens overdadig. Levendig, fris en puur.
€8,95
Roche-Audran
Côtes-du-Rhône Rouge 2015
Deze rode, biodynamische basiswijn van Vincent wordt gemaakt met evenveel zorg en oog voor kwaliteit als zijn topwijnen, van zeer oude stokken die een diepe complexiteit en geweldige lengte aan de wijn meegeven.
13% korting
€10,95 €9,50
Roche-Audran
Côtes-du-Rhône ‘100% Nature’ 2016
De vin naturel van Vincent Rochette, 100% puur natuur, zelfs zonder enig toegevoegd sulfiet! De wijn heeft een opvallende fraîcheur, stijlvol fruit en een intense smaak die lang nazindert in de mond. Puur natuur! Heerlijk!!
15% korting
€13,50 €11,50
Roche-Audran
Côtes-du-Rhône Blanc 2016
Wat een knap gemaakte, sprankelend frisse wijn. Deze witte Côtes du Rhône smaakt zo helder als een bergbeekje. De blend van 65% grenache blanc, 25% viognier en 10% clairette is gefermenteerd met de natuurlijke gisten en minimaal zwavel.
14% korting
€13,95 €11,95
Roche-Audran
Côtes-du-Rhône ‘César’ rouge 2014
Sinds 2009 bestaat de rode César voor 100% uit grenache van oude stokken van voor 1940, die staan op de beste percelen rondom het domein. Het sap van de druiven is zo goed, dat elke toevoeging van een ander druivenras de wijn minder zou maken.
€16,95
Roche-Audran
Marius Le Père Mayeux 2015
De wij is intens en solide. De syrah domineert de neus, met aroma's van bramen, cassis en viooltjes. Een mondvol aan donker fruit en een perfecte kruidigheid.
€16,95
Roche-Audran
Côtes-du-Rhône ‘César’ blanc 2015
De César blanc rijpt 8 maanden op eiken, voor de ontplooiing van zijn rijke smaak en de minerale kwaliteiten. Alleen de beste vaten worden geselecteerd voor het maken van de César Blanc. Eén van de grote witte wijnen uit het Franse zuiden!
€19,95

Roche-Audran

Tien jaar geleden verliet - de toen nog piepjonge - Vincent Rochette de coöperatie om zijn eigen wijndomein te starten. Inmiddels zijn de eerste 100% biodynamische wijnen (Demeter-gecertificeerd) een feit! De omschakeling van zijn wijngoed Domaine Roche-Audran, met alle risico's van dien, vergde een hoge inzet. Dit alles deed Vincent uit respect voor zijn wijngaarden met oeroude planten én vanwege de wens om de natuurlijke expressie van het terroir in zijn wijnen te verkrijgen.
Van bijna 24 hectare wijngaard, verdeeld over de communes Visan en Buisson met een zeer gevarieerde bodemstructuur, komen zowel witte als rode wijnen. De druiven kunnen een lang seizoen doorrijpen doordat de hellingen gelegen zijn op het noorden en noordoosten. De bosrijke omgeving met een grote diversiteit aan bomen en struiken heeft een bijzondere invloed op het karakter van de wijnen. Alle wijnen hebben een uitstekende balans.