Roche-Audran
Roche-Audran
Côtes-du-Rhône ‘Sans Soufre Ajoute' 2021
De vin naturel van Vincent Rochette, 100% puur natuur, zelfs zonder enig toegevoegd sulfiet! De wijn heeft een opvallende fraîcheur, stijlvol fruit en een intense smaak die lang nazindert in de mond. Puur natuur! Heerlijk!
24% korting
€14,50 €10,99
Roche-Audran
Côtes-du-Rhône Rouge 2021
De assemblage bestaat uit 70% grenache noir, 15% syrah en 15% carignan. De grenachestokken zijn allemaal 60+ en de carignan behoort met zijn 80 jaar tot de oudste van de streek. Een steengoede, biodynamische Côtes du Rhône!
€12,25
Roche-Audran
Visan 2021
Diep fruitige biodynamische Côtes-du-Rhône-Village wijn uit het dorp Visan met een uitgesproken toon van zwarte bessen en een vleug witte peper.
€13,75
Roche-Audran
Côtes-du-Rhône Blanc 2020
De (65%) witte grenache is de basis voor de volle ronde aantrekkelijke smaak. (25%) Viognier voegt subtiel zachte fruittonen en een heerlijke bloemigheid toe. Clairette verlaagt de alcohol en brengt fijne mineraliteit.
€14,50
Roche-Audran
Côtes-du-Rhône ‘César’ rouge 2017
Sinds 2009 bestaat de rode César voor 100% uit grenache van oude stokken van voor 1940, die staan op de beste percelen rondom het domein. Het sap van de druiven is zo goed, dat elke toevoeging van een ander druivenras de wijn minder zou maken.
€19,50
Roche-Audran
Marius Le Père Mayeux 2018
De wijn is intens en solide. De syrah domineert de neus, met aroma's van bramen, cassis en viooltjes. Een mondvol aan donker fruit en een perfecte kruidigheid.
€19,50
Roche-Audran
Côtes-du-Rhône ‘César’ blanc 2020
De César blanc rijpt 8 maanden op eiken, voor de ontplooiing van zijn rijke smaak en de minerale kwaliteiten. Alleen de beste vaten worden geselecteerd voor het maken van de César Blanc. Eén van de grote witte wijnen uit het Franse zuiden!
€20,95

Roche-Audran

Tien jaar geleden verliet - de toen nog piepjonge - Vincent Rochette de coöperatie om zijn eigen wijndomein te starten. Inmiddels zijn de eerste 100% biodynamische wijnen (Demeter-gecertificeerd) een feit! De omschakeling van zijn wijngoed Domaine Roche-Audran, met alle risico's van dien, vergde een hoge inzet. Dit alles deed Vincent uit respect voor zijn wijngaarden met oeroude planten én vanwege de wens om de natuurlijke expressie van het terroir in zijn wijnen te verkrijgen.
Van bijna 24 hectare wijngaard, verdeeld over de communes Visan en Buisson met een zeer gevarieerde bodemstructuur, komen zowel witte als rode wijnen. De druiven kunnen een lang seizoen doorrijpen doordat de hellingen gelegen zijn op het noorden en noordoosten. De bosrijke omgeving met een grote diversiteit aan bomen en struiken heeft een bijzondere invloed op het karakter van de wijnen. Alle wijnen hebben een uitstekende balans.