Rietvallei
Rietvallei
Red Muscadel 2019 0,5

De Red Muscadel is een volle, rijke maar zachte dessertwijn. De geur is bloemig, met de zoetheid van rozijnen. De smaak is intens, die lang blijft hangen in de mond, waarbij de goede zuurgraad de zoetheid in balans houdt.
€11,75

Rietvallei

Rietvallei is een van de oudste wijnboerderijen in Robertson en ligt acht kilometer ten oosten van Robertson in de West-Kaap. De geschiedenis van Rietvallei begint in 1864, toen Alwyn Burger de boerderij kocht voor zijn zoon Jacobus. Jacobus Burger was al 70 jaar oud toen hij als eerste in Zuid-Afrika een wijngaard met 'red muscadel' aanplantte. Nu zijn deze stokken met een leeftijd van meer dan honderd jaar de oudste in hun soort in Zuid-Afrika.
Zijn zoon, John, kreeg direct onderscheidingen voor zijn Muscadel. In 1968 won hij een gouden medaille voor de meest opmerkelijke wijn op de Robertson Show. Hij maakte wijn tot op zeer hoge leeftijd.
In 1973 nam de volgende generatie, Johnny, het wijngoed over. Zijn eerste vintage Muscadel van 1975 was de eerste officieel gebottelde wijn van het wijngoed. Een nieuwe wijnkelder werd gebouwd met mogelijkheden voor koude fermentatie en in 1987 werd de eerste witte wijn uitgebracht, een houtgelagerde chardonnay.
Het huidige Rietvallei Estate omvat 370 hectare, waarvan 180 hectare is beplant met wijngaarden. Het plan is om die in de komende jaren tot 200 hectare uit te breiden. Het geheel is voor 75% beplant met edele witte rassen. Naast de traditionele rode muscadel staan er 16 internationale rassen. De beroemde oude wijngaard, 1908 Red Muscadel van Rietvallei, bestaat uit vrijstaande bushvine wijnstokken en telt slechts een kwart hectare in omvang.