Ridge Vineyards
Ridge Vineyards
Geyserville 2018
Er staat zinfandel aangeplant van de oudste stokken die bij Ridge te vinden zijn (+130 jaar) en de complementaire druivenrassen, petite sirah, carignane, mataro en alicante bouchet, die in kleine percentages in deze brede blend worden toegepast.
€58,95
Ridge Vineyards
Lytton Springs 2018
De diep paarsrood getinte wijn bezit een volle, zeer genuanceerde fruitige neus van bramen, frambozen, zwarte kersen en cassis. Daarbij zijn zoete kruiden, witte peper en rokerige aroma's van getoast eiken te herkennen.
€58,95

Ridge Vineyards

De geschiedenis van Ridge Vineyards begint in 1885, toen de Italiaanse arts Osea Perrone, grond kocht op de hellingen van de Monte Bello Ridge. en er terrasvormige wijngaarden aanplantte; met behulp van kalksteen uit de directe omgeving, bouwde hij de Monte Bello Winery. De productie van de eerste jaargang onder diezelfde naam was in 1892. De unieke kelder is in de bergwand gebouwd op drie niveau's.
Eind jaren '40, oogsten de nieuwe eigenaren Dave Bennion, Hew Crane, Charlie Rosen en Howard Ziedler (allen ingenieurs  aan het Stanford Research Institute) van enkele met cabernet sauvignon herplante percelen een kleine hoeveelheid wijn. Deze Monte Bello Cabernet werd vanaf 1960 herkend als één van de beste wijnen van Californië.

De eerste Zinfandel werd gemaakt in 1964, van een kleine negentiende-eeuwse wijngaard, in 1966 gevolgd  door de eerste Geyserville Zinfandel. Het kleine totaal aan wijngaarden werd daarmee verdrievoudigd en de productie nam toe tot tot bijna drieduizend kisten per jaar. In 1969 trad Paul Draper toe  tot de maatschap met zijn kennis van fijne wijnen en traditionele wijnmaak methoden. De wijngaarden werden onder zijn leiding hersteld en nieuwe percelen gekocht of gehuurd. De consistente kwaliteit en de internationale reputatie van de gevestigde wijnen werd gevormd door de wijnen van Cabernet en Zinfandel goed voor het grootste deel van de productie. Syrah, grenache, carignane en petite sirah vormen een klein percentage. Vooral bekend om zijn rode wijnen, maakt Ridge sinds 1962 een voortreffelijke chardonnay.

Lytton Springs een uitzonderlijk mooi terroir in Sonoma County, werd na jarenlange huursituatie in 1991 eigendom van Ridge Vinyeards. Veertig opeenvolgende jaargangen van Geyserville getuigen nog van een prachtige combinatie van locatie en druivenrassen. De productie van de wijnen van Ridge is al vroeg gebaseerd op ecologische principes en een traditie met zo weinig mogelijk ingrijpen in het wijnbereidingsproces, in plaats van inzet van veel wijntechnologie.