Reyneke
Reyneke
Sauvignon Blanc 2015
Stoere en ronde stijl sauvignon blanc zonder groene tonen. Flink fruit in de geur van roze grapefruit, gele perzik, kruisbessen, aromatiek van limoenschil en witte bloesem, dit in harmonie met een stenige mineralige frisheid.
€18,95
Reyneke
Cornerstone 2013
De werknemers van Reyneke worden gezien als het fundament van het huis en de (Cornerstone) hoeksteen van het wijnbedrijf. Men kan geen grote wijn maken zonder goede druiven en die kan men pas oogsten als iedereen zich daar 100% voor inzet.
€22,95

Reyneke

Johan Reyneke uit Stellenbosch heeft in een gestaag tempo meer en meer van zich doen spreken. Niet alleen omdat hij een verdienstelijk surfer is, maar vooral door zijn biodynamische wijnen. En die waardering komt niet alleen uit Zuid-Afrika (Platter's Wine Guide gaf het bedrijf met een reeks sterren in zijn beoordelingen een stevige zet omhoog) maar is ook internationaal. Zo looft Jancis Robinson zijn Reyneke Reserve White als een van 's werelds mooiste sauvignon blancs.

Wat ooit begon als de 'Uitzicht Farm' vanwege het panorama op Stellenbosch en False Bay is nu het domein Reyneke met 30 hectare aan wijngaarden. Johan Reyneke besloot het geheel anders aan te pakken dan de vorige generatie toen hij aan het roer kwam te staan van het wijnbedrijf. Vanaf dag één heeft hij zich volledig gehouden aan de richtlijnen voor biologische landbouw. Ondertussen heeft hij de strengste vorm van biodynamische wijnbouw omarmd met alle mogelijk facetten die daarbij horen. Dat betekent niet alleen bijdragen aan een harmonieuze natuurlijke omgeving maar werkelijk alles doen wat er gedaan kan worden om een optimale biodiversiteit in de grond én boven de grond te bewerkstelligen. Hij is daarmee een pionier in zijn land en was tot 2015 de enige die gecertificeerd biodynamisch (Demeter) is.

De bodemstructuur is ideaal voor wijnbouw met veel verweerd graniet. De druiven blijven kleiner en hebben daardoor een mooie concentratie en hogere maar prachtig fijne zuren. Het motto is hier: 'Niet alleen doen wat goed is voor onze planeet, maar ook voor ons proef- en drinkplezier!' Veel steun vind hij daarbij bij topwijnmaker Rudiger Gretschel die werkzaam is geweest bij Boekenhoutskloof. Het spreekt voor zich dat ook bij de wijnbereiding zo min mogelijk wordt ingegegrepen: natuurlijke vergisting op o.a. kleine betonnen eivormige cuves, waarbinnen de wijn zichzelf als het ware vormgeeft. Er wordt ook met succes geexperimenteerd met ongetoaste eiken vaten.